Ελλάδα

02/06/2014 - 22:50

«Λάδι» ο γιατρός-μαϊμού της Σκύρου: Έχει παραγραφεί το βασικό αδίκημα!

style="text-align: justify;"> 
Μπορεί όλη η Ελλάδα να έχει μείνει με ανοικτό το στόμα με τον γιατρό-μαϊμού της Σκύρου που μπορεί να μην είχε πτυχίο αλλά είχε πολυτελές αυτοκίνητο και ελικόπτερο, ωστόσο ο Ιωάννης Καστάνης θα την βγάλει… λάδι αφού το βασικό αδίκημα έχει πλέον παραγραφεί!
 
Αυτό τόνισε -μιλώντας στον Σκάι- ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Κανείς δεν πρόσεξε το πτυχίο του ανθρώπου αυτού, έδινε αυτός ο άνθρωπος ιατρικές οδηγίες;».
 
Όπως τόνισε ο ίδιος, ο γιατρός-μαϊμού διατέλεσε διευθυντής Γενικής Ιατρικής για 13 ολόκληρα χρόνια με πλαστό πτυχίο χωρίς να προσέξει κανείς ότι «το μεταφρασμένο αντίγραφο του πτυχίου δεν είχε τη σφραγίδα της Χάγης». 
 
«Δεν το πρόσεξε επίτηδες ο υπάλληλος; Δεν το πρόσεξε τυχαία; Δεν μπορούμε να το βρούμε 20 χρόνια μετά από μία τζίφρα και μια σφραγίδα. Έχουμε γενικότερο πρόβλημα με τον έλεγχο» τόνισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
 
Μάλιστα, έκανε λόγο για κενό που υπάρχει στο νομικό πλαίσιο και έφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Αν εγώ έχω βάλει πριν 20 χρόνια βόμβα στο Σύνταγμα και εκραγεί σήμερα, 20 χρόνια συν μία ημέρα μετά, ακόμη κι αν σκοτώσει εκατομμύρια, το αδίκημα που έχω τελέσει έχει παραγραφεί».
 
Τέλος, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά με πλαστά έγγραφα και έφερε δύο παραδείγματα: έναν καρδιοχειρουργό που εμφάνισε συστατική επιστολή από τον διάσημο συνάδελφό του Μαγκντί Γιακούμπ, ο οποίος ωστόσο ούτε που τον ήξερε, και έναν πολιτικό μηχανικό που έφτιαχνε σχέδια και έβγαζε άδειες χωρίς καν να είναι μηχανικός!
 
πηγή: www.star.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!