Ελλάδα

06/12/2019 - 07:04

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος και υποκριτής ο Κορκονέας (βίντεο)

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 6 Δεκεμβρίου, από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.


Η μητέρα του άτυχου παιδιού, Τζίνα Τσαλικιάν μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open όπου ανέφερε: «Πέρασαν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου και ακόμα δεν έχω καταλάβει το λόγο που έχω χάσει το παιδί μου. Η δολοφονία του ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό».

Η κ. Τσαλικιάν συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας», ενώ πρόσθεσε: «Κατασκεύασαν μία εικόνα του Αλέξανδρου για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του. Ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια όπως ειπώθηκε τότε. Είμαι υπομονετική και ψύχραιμη. Μπορώ να διαχειρίζομαι όλα όσα συμβαίνουν με ηρεμία».

Αναφορικά με την απελευθέρωση του Κορκονέα η κ. Τσαλικιάν ανέφερε:

«Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν "Ράμπο" δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο. Ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο».


«Περιμένω από τον Άρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο» τόνισε η κ. Τσαλικιάν. «Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Με αηδίασε αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη ζωή του».

«Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους να περιμένουν να τους πάρει η μητέρα τους από το κέντρο της Αθήνας;» διερωτήθηκε. «Θα ήθελα να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό στην ψυχή του Αλέξανδρου» κατέληξε.

Μοιράσου το άρθρο!