Ελλάδα

10/04/2014 - 20:31

Νέα ντοκουμέντα για Χρυσή Αυγή: Τεκτονισμός και «μεταφυσικός εθνικοσοσιαλισμός»

style="text-align: justify;"> 
Ναζιστικού τύπου οργάνωση που παραπέμπει σε τεκτονικά σχήματα του μεσαίωνα με χαρακτηριστικά φυλετικού μίσους και απόλυτη εξουσία στον «Αρχηγό» εμφανίζει η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από χειρόγραφα κείμενα για τη δομή της που βρέθηκαν στο σπίτι του βουλευτή της, Χρήστου Παπά.
 
Πρόκειται για οργανόγραμμα κομματικής συγκρότησης, που μελετάται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τις δύο ειδικές ανακρίτριες σε σχέση πάντα και με το πραγματικό καταστατικό της ΧΑ, πάνω στο οποίο βασίστηκε και η έρευνα για την απόδοση κατηγοριών για διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
 
Από το οργανόγραμμα που εντοπίστηκε στο πατρικό σπίτι του προφυλακισμένου βουλευτή στο νομό Ιωαννίνων, που τιτλοφορείται «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται στην απόλυτο ρόλο του «Αρχηγού» και χωρίζεται σε τρία κεφάλαια. Τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο» όπου περιγράφονται με λεπτομερή τρόπο ιεραρχία, δομή και ιδεολογική κατεύθυνση των μελών της Χρυσής Αυγής. Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν «ευαγγέλιο των χρυσαυγιτών» το συγκεκριμένο χειρόγραφο κείμενο, που σε κάθε του σελίδα υπάρχουν τα αρχικά SS.
 
πηγή: www.kathimerini.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!