Ελλάδα

21/01/2022 - 16:12

Ο ιερέας την κακοποιούσε σεξουαλικά μέσα στην εκκλησία μετά την εξομολόγηση

Συγκλονίζουν και οργίζουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα που κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ανήλικης. Ο ιερέας, που είναι πατέρας τριών παιδιών, είχε βιάσει την κοπέλα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του, στο αυτοκίνητο.

Τι αποκάλυψε η ανήλικη στους αστυνομικούς

Με βάση όσα αποκάλυψε η ανήλικη στους αστυνομικούς ο ιερέας τη βίαζε από τα μέσα του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Μάλιστα, φαίνεται να το έκανε μετά από κάθε εξομολόγηση. Ο ιερέας δεν έμενε εκεί, αλλά είχε στείλει στην κοπέλα φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Ο ιερέας, όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, είχε πάνω του ένα USB. Εξετάζεται αν είχε προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες ενέργειες, με άλλα ανήλικα κορίτσια. Να σημειώσουμε ότι ήδη ένα άλλο νεαρό κορίτσι έχει καταγγείλει ότι ο ιερέας της είχε προτείνει να της δώσει χρήματα για να περάσει χρόνο μαζί του.

 

Τον παρακολουθούσαν εδώ και καιρό

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο ιερέα εδώ και καιρό. Όταν κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του ιερέα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κι αφού έψαξαν όλους τους χώρους στη συνέχεια κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν βρήκαν να έχει στείλει στην ανήλικη μέσω messenger τις φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το κορίτσι που κατήγγειλε την κόλαση που ζούσε στα χέρια του ιερέα, είδε μια ταινία, όπου υπήρχε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης. Μέσα απ’ αυτό αναγνώρισε τον εαυτό της και αποφάσισε να μιλήσει. Στην αρχή αποκάλυψε όσα είχε ζήσει στις φίλες της και στη συνέχεια στη μητέρα της.

Αμέσως η οικογένεια της 16χρονης κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές τα όσα τους είχε περιγράψει η κόρη τους, ταραγμένη και με δάκρυα στα μάτια. Όπως ανέφερε η 16χρονη, ο ιερέας την βιάσει αρκετές φορές, καθώς μετά από την εξομολόγησή της μετά το κατηχητικό, την καλούσε στο γραφείο του ή σε άλλους χώρους ή την οδηγούσε μέχρι και στο αυτοκίνητό του όπου και τη βίαζε.

«Είμαι πατέρας σου»

Μάλιστα της έλεγε: «είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου». Της είχε ζητήσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχει κάνει κάτι ανάλογο και με άλλα κορίτσια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιερέας είναι ένα άτομο που καταφέρνει να χειρίζεται καλά τα παιδιά και να τα ελέγχει. Τον παρακολουθούσαν εδώ και δύο μήνες ώστε να καταγράψουν αν υπήρχαν ύποπτες κινήσεις και με άλλα κορίτσια. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, να δοθούν δηλαδή στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του και το όνομά του προκειμένου να εξακριβωθεί αν είχε ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Μοιράσου το άρθρο!