Ελλάδα

30/07/2013 - 11:22

Ο Μοναχός με την μολότοφ! (φωτό)

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δείχνουν έναν μοναχό να κρατά μολότοφ. Οι φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδίκτυου και έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο η αδελφότητα της κανονικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μολότοφ και εκρηκτικό μηχανισμό στις Καρυές.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Οι Καρυές του Αγίου Όρους έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότοφ. Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότοφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.  Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και προπάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία. Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας.

Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; Οι φωτογραφίες τα λένε όλα».
newpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!