Ελλάδα

21/02/2024 - 20:42

Ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών στην Ελλάδα - Η Δανάη και η Αλεξία δημοσίευσαν την αναγγελία γάμου

Μετά τον πρώτο γάμο ανδρών που θα τελεστεί στη Νέα Σμύρνη, ανακοινώθηκε και ο πρώτος γάμος μεταξύ γυναικών που θα τελεστεί στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τη σχετική αναγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Εφ.Συν."

Να και η αναγγελία για τον πρώτο γάμο γυναικών στη χώρα μας (δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών)

δδ

Ειδικότερα, στον πρώτο πολιτικό γάμο γυναικών πρόκειται να παντρευτούν η ψυχοπαιδαγωγός Δανάη Δεληγεώργη και η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη.

"Δεν είναι εύκολο να ξεριζωθούν οι πεποιθήσεις των προηγούμενων γενεών. Δεν εξαλείφονται αμέσως. Υπάρχουν εκεί, μέσα μας. Όμως, νιώθω πως υπάρχει η πρόθεση για αλλαγή. Ξέρετε υπάρχουν δύο δρόμοι: να επαναστατήσεις παρά τον φόβο ή να μην επαναστατείς και να ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να υπάρξεις στα κρυφά ή κάπου μακριά. Πιστεύω πως πρέπει να δίνουμε τη μάχη, παρά τον φόβο", είχε δηλώσει η ηθοποιός Αλεξία Μπεζίκη σε συνέντευξή της, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Dolls of Dresden, στην οποία είχε γράψει το σενάριο και πρωταγωνιστούσε.

Ποιες είναι

Η Δρ Δανάη Δεληγεώργη σπούδασε Ψυχολογία στην Ελλάδα, στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, έφυγε για την Αμερική, όπου έκανε μετεκπαίδευση, αποκτώντας πτυχίο ΜΑ in Gifted Education and Support Emotional Needs Northeastern Illinois University, στο Σικάγο, όπου στη συνέχεια εργάστηκε πάνω στην αναγνώριση και τη στήριξη χαρισματικών παιδιών και ενηλίκων.

Από το 2010 έως και το 2015, χρονιά κατά την οποία επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεργαζόταν με την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία στο Σικάγο.

Από το 2012 έως και σήμερα, είναι η συντάκτρια του επιστημονικού ενημερωτικού δελτίου τής Αμερικάνικης Εθνικής Ένωσης για τα Χαρισματικά Παιδιά NAGC (National Association for the Gifted Children), το "Conceptual Foundation".

Το 2013 έλαβε εκπαίδευση και πιστοποίηση ως σύμβουλος/συντονίστρια ομάδων γονέων χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών, κατά τη διάρκεια του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου πάνω στην εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων ατόμων του οργανισμού SENG (Social and Emotional Needs of the Gifted), στο New England.

Είναι από τους λίγους στην Ευρώπη και η μόνη στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση από τη Linda Kreger Silverman, Ph.D., και το Gifted Development Center (GCD) για την Αναπτυξιολογική Αναγνώριση Oes, και διεθνή πιστοποίηση και έγκριση για την χρήση τού World Game ως εργαλείου μέτρησης και αξιολόγησης.

ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΕΖΙΚΗ ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ

Δανάη Δεληγεώργη

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, ξεκίνησε διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκληρώνοντας το 2021 τη Διδακτορική της Διατριβή.

Η Αλεξία Μπεζίκη αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (κατεύθυνση Υποκριτική).

Από το 2004 έως το 2006 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο στη Βέρνη της Ελβετίας. Είναι μέλος της Εταιρείας θεάτρου Sforaris και ιδρυτικό μέλος της Default company.

Ως ηθοποιός, έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Καλαβριανό και την Εταιρεία θεάτρου Sforaris στις παραστάσεις: "Hotel Etérnité" για το Εθνικό θέατρο, "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι" για το Κ.Θ.Β.Ε, "Γρανάδα", "Phone home", "Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας)", "Παραλογές (ή μικρές καθημερινές τραγωδίες)", "Πρακτόρισσες", "Εγώ είμαι το θείο βρέφος 2" , με τη Μέντη Μέγα στην παράσταση "Trapped" για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τον Αλέξη Τσάφα στον μονόλογο "Lady Day", με το Εθνικό θέατρο στην παράσταση "Μυστικοί αρραβώνες" (σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη), με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στην παράσταση "Ορέστεια", με τη Default company στις παραστάσεις "On the blink" , "On the run" , "Ιστορίες καιρού", "Το παιδί και τα μάγια", με το χοροθέατρο Ροές στην παράσταση "Ηλέκτρα Αυτουργός", με τον Χρήστο Θεοδωρίδη και την Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων στην παράσταση "Ως το τέλος", με τη Λία Τσολάκη στην παράσταση "Parking”, με τη Στέλλα Ζάννου και τη Smack dance company στην παράσταση "Under cinderella’s skirt", με τον Thomas Mettler στην παράσταση "About life and death", με το Πρόσχημα στην παράσταση "Smack" κ.άλ.

 

Ως βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφος, Εχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Καλαβριανό και ως βοηθός σκηνοθέτη χορογράφος. Έχει συνυπογράψει το σενάριο για την ταινία μεγάλου μήκους "Dresden porcelain dolls”. Έχει συνσκηνοθετήσει με τη Default company τις παραστάσεις: "On the blink” , "On the run”, καθώς και τις παραστασεις για παιδιά: ”Ιστορίες καιρού” για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, "Το παιδί και τα μάγια” για το θέατρο Πόρτα.

Από το 2016 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει θεατρικά εργαστήρια σε πρόσφυγες, μετανάστες, ασυνόδευτα ανήλικα, καθώς και σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.

Ως θεατροπαιδαγωγός εργάζεται από το 2016 στα προγράμματα εκπαίδευσης χαρισματικότητας της Δανάης Δεληγεώργη. Τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποίησε, σε συνεργασία με τη Δανάη Δεληγεώργη, το πρώτο καλοκαιρινό camp αυτοβελτίωσης και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης για εφήβους στην Ελληνογερμανική Αγωγή και τον Αύγουστο του 2017 το πρώτο camp χαρισματικότητας, σε σχεδιασμό της Δανάης Δεληγεώργη, στις κατασκηνώσεις της Χ.Α.Ν.Θ (YMCA), στην οποία υπήρξε και για 10 χρόνια εθελόντρια.

ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΕΖΙΚΗ ΔΑΝΑΗ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ

Η Αλεξία Μπεζίκη

 

thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!