Ελλάδα

19/10/2019 - 16:52

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στη διεθνή αμυντική έκθεση «ADEX 2019» της Σεούλ

Τη διεθνή αμυντική έκθεση International Aerospace and Defense Exhibition 2019 («ADEX 2019») στη Σεούλ επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, από Δευτέρα 14 έως Παρασκευή 18 Οκτωβρίου κατόπιν επίσημης πρόσκλησής του.

 

Κατά τις διμερείς συναντήσεις του με τον υπουργό Προμηθειών και Εξοπλισμών της Δημοκρατίας της Κορέας, Wang Jung-Hong, τον υφυπουργό Εθνικής 'Άμυνας της Δημοκρατίας Park Jae-Min και τον υφυπουργό Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας, Lee Byoung Goo τέθηκαν το θέμα της μετακίνησης σε νέο αρμόζοντα χώρο του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα, για τη συμβολή του στον πόλεμο της Κορέας, η προώθηση της αμυντικοτεχνικής συνεργασίας με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Κατανόησης (MoU), το οποίο εκκρεμεί από το 2018, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Περαιτέρω ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τον υποδιοικητή της διοίκησης Ηνωμένων Εθνών, Vice Admiral Stuart Campbell Mayer.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα, την ορθόδοξη μητρόπολη της Κορέας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορέας κ.κ. Αμβρόσιο, καθώς και το μουσείο Πολέμου Κορέας, όπου κατέθεσε στεφάνι στην αναθηματική στήλη που είναι αφιερωμένη στην ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας.

 

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε η πρέσβης της Ελλάδας στη Σεούλ, κα Ιφιγένεια Κοντολέοντος

Μοιράσου το άρθρο!