Ελλάδα

16/12/2021 - 20:25

Οργή Τσίπρα για Κουρουμπλή: Τον διέγραψε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο από τις δηλώσεις περί "δολοφόνων

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις της ΝΔ για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Βουλή ο οποίος χαρακτήρισε τους βουευτές της ΝΔ "δολοφόνους" αλλά και τις αποστάσεις που κράτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Όλγα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουπλή ότι είτε θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών αρνήθηκε να κάνει.

 

Σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέγνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδυσσέας Κωνσταντνόπουλος.

διαγραφη κουρουμπλη

Τι προηγήθηκε

Μιλώντας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την έγκριση του κρατικού Προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα θύματα του κορονοϊού είπε: "Περιμένουμε να έρθει ο κύριος πρωθυπουργός, ο οποίος όφειλε να είχε παραιτηθεί μετά από αυτή την αποκάλυψη… μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι! Το καταλαβαίνετε; Το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; Είναι ντροπή να μιλάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε. Είναι ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι! Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει".

Τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν προς τον βουλευτή και τον αντπρόεδρο της Βουλής Απ. Αβδελά να του ζητά να ανακαλέσει και τον ίδιο να απαντά: "Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου!".

 

 

Λίγη ώρα αργότερα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκε ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία θα στερηθεί το 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε αποκρουστικό και αποτρόπαιο το περιστατικό λέγοντας ότι "στιγματίζω τον βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά".

Αποστάσεις από Φίλη και Σκουρλέτη

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι "με ανταλλαγή ύβρεων" δεν υπάρχει λύση. Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του, υπογράμμισε ο κ. Φίλης. Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το "μία σου και μία μου" τόνισε ο κ. Φίλης.

Για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις, έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

 

thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!