Ελλάδα

04/01/2023 - 13:11

Οριστική απόφαση: Μετά τον Απρίλιο η διεξαγωγή των εκλογών

Μετά τον Απρίλιο θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Δημήτρη Γκάτσιο, κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν ότι ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσδιορίζει ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά.

 

Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σήμερα έγινε σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό όπου εξετάστηκαν οι κατευθύνσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας των στόχων της επόμενης τετραετίας.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν: ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία,  ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανά τομέα, ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μη χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου, οι βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, η προβολή των Περιφερειακών Αναπτυξιακών προγραμμάτων με τα έργα που έχουν γίνει και έχουν σχεδιαστεί σε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, αλλά και η κατάρτιση του επόμενου κύματος των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αττική και Περιφέρεια. Οι πρώτοι σταθμοί που έχουν κυκλωθεί είναι η Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, η Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Μοιράσου το άρθρο!