Ελλάδα

03/12/2012 - 07:26

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σοβαρότητα

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σοβαρότητα

 

Να προχωρήσουμε στην δημοκρατία των μελών, ας αφήσουμε πίσω τη δημοκρατία των συνιστωσών και τις εικόνες Βαβυλωνίας, ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
Επιτέθηκε και εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας πως κάνει το χατίρι της κ. Μερκελ, και έχει χάσει κάθε σοβαρότητα λέγοντας ότι δεν θα εξαγγείλει νέα μέτρα. «Αφήστε κάθε σκέψη για να γαζωθείτε με το ζόρι στην εξουσία, ο λαός θα αποφασίσει με την ετυμηγορία του», κατέληξε.
 
Χαρακτηριστικά είπε: «η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του».
 
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει νέα μέτρα, καθώς «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εύνοια των δανειστών για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, θα το κάνει, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία».
 
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή και ζήτησε να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων. 
 
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνησης της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
 
Επίσης, επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να διατηρηθούν τα ιδεολογικά ρεύματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας αυτή είναι η δημοκρατική παράδοση της Αριστεράς. 
 
Στο μεταξύ, οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την ψηφοφορία της νέας κεντρικής επιτροπής.
 
πηγη: ΣΚΑϊ
 
Το νέο κεντρικό πολιτικό όργανο που θα αναδείξει η ψηφοφορία αναμένεται να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο της Άνοιξης.

Μοιράσου το άρθρο!