Ελλάδα

28/11/2013 - 18:44

Παρέμβαση Χρ.Καλογήρου προς Υπουργό Εργασίας για επίσπευση δράσεων ενίσχυσης πλημμυροπαθών Ρόδου

Παρέμβαση Χρ.Καλογήρου προς Υπουργό Εργασίας για επίσπευση δράσεων ενίσχυσης πλημμυροπαθών Ρόδου

yle="text-align: justify;">Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, με παρέμβασή της στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ζήτησε την άμεση ικανοποίηση των προτεινόμενων από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου δράσεων ενίσχυσης των πλημμυροπαθών στη Ρόδο και την Ψέριμο, που αφορούν στοχευμένα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και επιδότησης υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εν λόγω εγκρίσεως καθόσον θα μπορεί να γίνει πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού με κριτήρια εντοπιότητας, προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ταυτόχρονα, με την επιδότηση των επιχειρήσεων που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές, θα δοθεί η ευκαιρία στους επιχειρηματίες να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκαν στη Ρόδο με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργο Καββαθά καθώς και με στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των πλημμυρόπληκτων επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεών τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!