Ελλάδα

01/02/2023 - 08:55

Πατέρας 29χρονου πιλότου: Η σημαία στο φέρετρο πιστεύω ότι θα αναπαύσει την ψυχή του

YP EN

Συγκλονίζουν τα όσα είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

 

Μίλησε για ένα ταπεινό παιδί που όπως είπε δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας που χρησιμοποιείται για αυτόν. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και τους άλλους πεσόντες, είπε. Έκανε τα πάντα για την πατρίδα, πιστεύω ότι και μόνο η σημαία αύριο στο φέρετρο θα αναπαύσει την ψυχή του, ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου πιλότου.

Την ίδια ώρα οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη καλούνται σήμερα να πάνε για αναγνώριση του γιου τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί.

«Όχι δεν θα γίνει αναγνώριση. Δεν μπορούσα να πάω να υποστώ αυτό το μαρτύριο… καλά η μητέρα του δεν το συζητάμε είναι σε κώμα, σε κωματώδη κατάσταση. Εγώ είμαι καλύτερα… εντάξει ο δικός μου πόνος δεν είναι σαν της μάνας… είμαι λίγο πιο καλά… με βοηθά που μιλάω και με δημοσιογράφους κι ευχαριστώ, με βοηθάει πάρα πολύ, αλλά τους είπα να πάω να κάνω αναγνώριση ξεχάστε το. Δεν μετακινούμαι από το σπίτι μου, από το δωμάτιο που ζούσετο παιδί μου[…] μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο[…] και πήραν DNA μην τα πολυλογούμε[…] Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου; Εγώ τον είδα την Κυριακή σε άριστη κατάσταση, άριστη και γελαστό όλα ωραία. Θα πάω τώρα να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; […] πώς θα είναι το παιδί μου με τέτοια πτώση 800 χιλιόμετρα στο νερό; να δω τι; να το θυμάμαι έτσι;».

Ο κ. Τουρούτσικας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4.

Μοιράσου το άρθρο!