Ελλάδα

01/06/2023 - 06:23

Πόπη Τσαπανίδου: Εκτακτος φόρος στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης της, η Πόπη Τσαπανίδου προχώρησε στην προαναγγελία επιβολής έκτακτου φόρου στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων κατά τις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

 

Όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εξαγγελίες για τις 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η κυρία Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ενώ στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων». «Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων» απάντησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος.

«Αυτές που έχουν υπερέσοδα»

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη αρχικά είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».

Στην ίδια συνέντευξη στον ΣΚΑΪ η κυρία Τσαπανίδου επιχείρησε να «μαζέψει» σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν στο αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου στη σκιά της συζήτησης που προκάλεσε η δήλωση Δουδώνη ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% επί των μερισμάτων για 100.000 ευρώ και πάνω.

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;»

Ερωτηθείσα για το τι προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των μερισμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, αν και παραδέχθηκε ότι ο συντελεστής του 15% υπάρχει, εντούτοις είπε ότι «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

«Για τι φορολογία μιλάτε στα μερίσματα;» ήταν η ερώτηση που έγινε στην κυρία Τσαπανίδου με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι «χθες τοποθετήθηκε στη συνέντευξη στο STAR ο Αλέξης Τσίπρας και είπε οτι μιλάμε για πολύ μικρή απόδοση στον προϋπολογισμό που δεν είναι θέμα που αξίζει να συζητηθεί περαιτέρω και να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό».

«Ένα πρόγραμμα εξελίσσεται στην πράξη» συνέχισε η υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επισήμανση ότι η αναφορά στην φορολόγηση έως και 15% των μερισμάτων υπάρχει στη σελίδα 7 του προγράμματος της Κουμουνδούρου ενώ στην ερώτηση «το αποσύρετε;» η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο πρόεδρος είπε χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα να συζητηθεί κάτι τέτοιο διότι η απόδοση είναι πολύ μικρή. Δεν αποσύρεται, σας είπα ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και χθες ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε είπε ότι είναι μικρή η απόδοσή του και δεν είναι προτεραιότητα».

Μοιράσου το άρθρο!