Ελλάδα

17/10/2013 - 22:41

Ψάχνουν τους προμηθευτές των όπλων του Πάλλη

Τουλάχιστον 25 εμπορευματοκιβώτια, που περιείχαν εκατοντάδες όπλα και εξαρτήματα όπλων έχουν εντοπίσει οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος – μουσείου, που είχε στήσει ο φυγόδικος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης στο Κορωπί.
 
Οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον εξονυχιστικά την έκταση των 4.000 στρεμμάτων, που διαθέτει το μουσείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα containers περιέχουν πολεμικά τυφέκια, εξαρτήματα αυτόματων όπλων τύπου G3 – τα οποία χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός – πιστόλια Glock και Zastava, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον ίσως να παρουσιάζουν τρία σφραγισμένα κιβώτια.
 
Ο φυγόδικος επιχειρηματίας είχε λάβει ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας καθώς τα containers άνοιγαν μόνο με ειδικό κοντρόλ, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου χθες πραγματοποιήθηκε έφοδος. Τώρα η ΕΛΑΣ ερευνά ένας προς ένα τα παραστατικά προμήθειας των όπλων, ενώ οι οπλουργοί εξετάζουν τα όπλα ώστε να διαπιστώσουν εάν με ένα ή δύο ανταλλακτικά θα μπορούσαν να γίνουν λειτουργικά και να χρησιμοποιηθούν κανονικά σε συμπλοκή.
 
Πηγές μάλιστα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 ημέρες ελέγχων εξαιτίας του μεγάλου αριθμού όπλων που έχει εντοπιστεί. Την ίδια ώρα, μετά τις αποκαλύψεις για τα όπλα και τα ναζιστικά σύμβολα, στην υπόθεση δημιουργούνται τέσσερα ερωτήματα. Ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.
 
Ταυτόχρονα με τις έρευνες για τα όπλα του Αν. Πάλλη, οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν εκείνον ή εκείνους που εξέδωσαν άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων για πυροβόλα όπλα, και τους υπεύθυνος για τη μη ανάκληση των αδειών μετά την άσκηση ποινική δίωξης και την εξαφάνιση του επιχειρηματία.
 
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για την προέλευση των όπλων στα containers καθώς μετά από αστυνομικό έλεγχο στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί 77 όπλα χωρίς παραστατικά. Επίσης θα αναζητηθούν ευθύνες επειδή κατά τον προηγούμενο αστυνομικό έλεγχο δεν είχε εντοπιστεί το ναζιστικό μουσείο.
 
Τον Ιούνιο ο Βρετανός πρώην συνεργάτης του Αναστάσιου Πάλλη, απόστρατος αξιωματικός του Βρετανικού στρατού, κατέθεσε στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, ο επιχειρηματίας του είχε πει ότι διαθέτει γνωριμίες στην ΕΛΑΣ.
 
Το μεσημέρι, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή στον φυγόδικο επιχειρηματία, ενώ προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα πήρε από τον ανακριτή, ο επιστάτης της βίλας του Αν. Πάλλη, ο οποίος συνελήφθη στη Βούλα.
 
πηγή:www.megatv.com
 
 

Μοιράσου το άρθρο!