Ελλάδα

05/04/2022 - 10:31

Ρούλα Πισπιρίγκου: Mε αποδοκιμασίες μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού - Απομονωμένη σε ειδικό κελί

Απομονωμένη και μόνη θα ζει στις φυλακές Κορυδαλλού από σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε χθες προφυλακιστέα για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τρίτης, η 33χρονη μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού. Συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα την αποδοκίμασαν, φωνάζοντάς της "Ψόφα, φόνισσα".

 

Οι εξηγήσεις και τα έωλα επιχειρήματά της στην απολογία της δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που της έδειξαν τον δρόμο προς τη φυλακή, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για ανάλογα εγκλήματα.

Στο άκουσμα της απόφασης για προφυλάκιση, η 33χρονη "έσπασε" για πρώτη φορά, ξεσπώντας σε κλάματα, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της, ο οποίος τόνισε ότι η εντολέας του δεν θα παραδεχθεί ποτέ ότι σκότωσε τα παιδιά της.

Η μέχρι τώρα λαλίστατη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την ψυχρή και απαθή συμπεριφορά, θα βιώσει τον εγκλεισμό της φυλακής μόνη και απομονωμένη από άλλες κρατούμενες, υπό τον φόβο για την ασφάλειά της. Η ίδια ένιωσε μεγάλη έκπληξη που δεν έπεισε τις Αρχές και πλέον φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα στην ΣΤ' γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Από σήμερα αναμένεται να μπει για δύο ημέρες σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορονοϊό και στη συνέχεια θα κρατηθεί στο ένα απο τα δύο ειδικά κελιά που δεν έχει αριθμό, όπου δεν θα έχει επαφή με άλλες κρατούμενες. Στο ειδικό αυτό καθεστώς κράτησης, δεν προβλέπεται κοινός προαυλισμός.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δεχθεί επίθεση από συγκρατούμενές της.

"Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της"

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που στέλνει την Ρούλα Πισπιρίγκου στην φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, έκανε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της.

"Μετά από μια διαδικασία ανακριτική που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εννέα ώρες, η κατηγορούμενη εξέθεσε τη θέση της σε σχέση με την κατηγορία. Αρνείται τα πάντα", δήλωσε αρχικά ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

"Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί, όπως δηλώνει, ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Προβάλλει επιχειρήματα και ερωτήματα τα οποία δεν βρήκανε ούτε και σήμερα απάντηση πειστική. Είναι μια δικογραφία που αφήνει κάποια κενά και ερωτηματικά", πρόσθεσε.

Ο συνήγορος τόνισε ότι η εντολέας του σέβεται απόλυτα την απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να βρεθεί καταρχήν η "προέλευση της φαρμακευτικής αυτής ουσίας, της κεταμίνης, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας".

Σύμφωνα με την 33χρονη, η προέλευση της ποσότητας θα δείξει και ποιος έχει κάνει την εγκληματική πράξη σε βάρος του παιδιού της.

Τα δύο αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι υπέβαλε αίτηση για "έγγραφη απάντηση από πλευράς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με το εάν υπάρχει τελικά διαθέσιμη η φαρμακευτική ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο".

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, εάν υπάρχει πράγματι η κεταμίνη στη διάθεση των ανθρώπων του νοσοκομείου το δεύτερο ερώτημα "που θέτουμε εγγράφως είναι αν υπάρχει βιβλίο που τηρείται σχετικά με τη διακίνηση αυτής της απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας και αν σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι θετική, τότε θέλουμε το όνομα αυτού ή αυτών που έλαβαν τέτοια φαρμακευτική ουσία κατά την επίδικη ημερομηνία της απώλειας της μικρής Τζωρτζίνας δηλαδή στις 29/1 του 2022".

 

Τέλος, ο συνήγορος σημείωσε ότι η μητέρα των τριών παιδιών εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις συνθήκες κράτησής της και την ασφάλειά της.

Μοιράσου το άρθρο!