Ελλάδα

09/09/2012 - 09:44

Σάλος από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Σάλος από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Σάλο έχουν προκαλέσει οι απροκάλυπτες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών με πρωταγωνιστές, μάλιστα, βουλευτές του κόμματος. 

 
Η αστυνομία διέταξε επείγουσα έρευνα συντάσσοντας τη δικογραφία που θα σταλεί το ταχύτερο δυνατό στον εισαγγελέα.
Μέλη της Χρυσής Αυγής -με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος- επιτέθηκαν, την Παρασκευή, σε πανηγύρι στη Ραφήνα, αλλά και το Σάββατο σε λαϊκή στο Μεσολόγγι, σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. 
 
Τα βίντεο των επιθέσεων έχουν κάνει ήδη το γύρω του διαδικτύου (προβλήθηκαν σε έκταση και σε τηλεοπτικά δίκτυα), ενώ σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων.
 
Για τα δύο περιστατικά διατάχθηκε επίσημη προανάκριση για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής και απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας, ενώ για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής η δικογραφία θα σταλεί στη Βουλή, καθώς προστατεύονται από τη βουλευτική ασυλία.
 
Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωση της, τόνισε ότι θα συνεχίσει την πρακτική των εφόδων σε παράνομους μικροπωλητές "μέχρι οι ανύπαρκτοι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αποφασίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να πάψουν να υποθάλπουν την παρανομία".
 
Εντύπωση προκαλεί η ολιγωρία του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στις δύο περιπτώσεις ήταν παρόντα όργανα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, που δεν αντέδρασαν. 
 
Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι την ώρα των επιθέσεων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν μπροστά στα περιστατικά.
 
Το χρονικό των επιθέσεων
 
Το βράδυ της Παρασκευής μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο, επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε πανηγύρι εκκλησίας στη Ραφήνα. Το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης, μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι, όπου έσπασαν πάγκους μικροπωλητών και έτρεψαν σε φυγή όσους δεν είχαν (κατά την εκτίμηση τους) τα απαραίτητα έγγραφα.
Αντιδράσεις των κομμάτων
 
Επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν υπήρξε, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι πολλάκις ο υπουργός, Ν. Δένδιας, έχει αναφέρει ότι "τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί".
 
Ευθύνες στην κυβέρνηση και στην Αστυνομία, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο πανηγύρι της Ραφήνας. Θεωρεί προφανές ότι "επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα φασιστικής τρομοκρατίας".
 
"Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου, ως εκ τούτου πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή έναντι των αυτόκλητων προστατών που λειτουργούν ως τάγματα εφόδου και ομάδες βίας. Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων", δήλωσε ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Κώστας Τριαντάφυλλος.
 
"Η βία δεν είναι μέρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας", τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.
 
"Ο λαός δεν πρέπει να ανεχθεί την τραμπούκικη και δημαγωγική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που με επιθέσεις με ρόπαλα και με βάση το χρώμα και τη γλώσσα καθορίζει ποιος είναι νόμιμος πωλητής. Η κυβέρνηση, που στα λόγια καταδικάζει τα "τάγματα εφόδου", έχει την ευθύνη γι' αυτά τα διαρκώς αυξανόμενα φασιστικά κρούσματα με διάφορα θύματα και πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα", υποστηρίζει το ΚΚΕ.
 
πηγη: nooz.gr

Μοιράσου το άρθρο!