Ελλάδα

25/01/2023 - 15:00

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανοιχτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ ήταν η πρώτη εκτίμηση) και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα, σε απόσταση 63 χλμ. από την Λίνδο.

Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού ήταν αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια το άλλαξε σε 5,9. 

 

Οι εκτιμήσεις σεισμολόγων

Μετά τη δόνηση, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για έναν ισχυρό σεισμό στη Ρόδο. «Mέγεθος 5,9, επίκεντρο σε θαλάσσιο χώρο 60 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έντονα αισθητός στο νησί. Η απομάκρυνση από την παράκτια ζώνη θα είναι μια καλή κίνηση» δήλώσε ο σεισμολόγος.

«Πρόκειται για εναν μεγάλο σεισμό πάνω στο επονομαζόμενο ελληνικό τόξο περίπου 50 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ρόδου και με βάθος περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο παρακολουθείται αλλα εκτιμώ οτι δεν θα έχει επιπτώσεις. Μόνο ένας πολύ ισχυρός σεισμος των 7 Ρίχτερ θα μπορούσε να είχε σοβαρές επιπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές εκει» τόνισε, από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Παπαζάχος ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός. 

 

up date σύμφωνα με την εφημεριδα Ροδιακή: 

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί ζημιές. 

Μοιράσου το άρθρο!