Ελλάδα

26/05/2014 - 18:02

Σφαίρες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

style="text-align: justify;"> 
Με επιχειρησιακή συνταγή από το παρελθόν χτύπησαν χθες τα ξημερώματα τα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Χαριλάου Τρικούπη τρομοκράτες που πιστεύεται ότι θα εμφανισθούν με νέο όνομα. Οι δράστες χρησιμοποίησαν «καθαρό» Καλάσνικοφ - δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε αξιόποινη πράξη στο παρελθόν. Οπως εκτιμάται μάλιστα, σκοπός τους ήταν να πλήξουν κατά ριπάς το κτίριο, ωστόσο για άγνωστο λόγο, ενδεχομένως λόγω εμπλοκής του όπλου, δεν το έκαναν.
Οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν τα γραφεία του ΠαΣοΚ από την πίσω πλευρά τους και έβαλαν από την οδό Μαυρομιχάλη: από το ίδιο σημείο είχε χτυπήσει τα γραφεία του ΠαΣοΚ εκτοξεύοντας ρουκέτα στις 31 Μαρτίου του 1999 η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Η ίδια οργάνωση πάλι με ρουκέτα στις 2 Νοεμβρίου 1991 είχε πλήξει λεωφορείο των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο αστυνομικός Γιάννης Βαρής. Η διμοιρία ήταν τότε σταθμευμένη επί της Χ. Τρικούπη.
Οπως εκτιμάται, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε «καθαρό» όπλο δείχνει τον στόχο των δραστών να εμφανισθούν ως νέο, δυναμικό σχήμα της νέας γενιάς τρομοκρατικής δράσης. Παράλληλα χτύπησαν σε μια φρουρούμενη περιοχή, παίρνοντας το σχετικό ρίσκο. Η Αντιτρομοκρατική συνεκτιμά και το γεγονός ότι επελέγη για το χτύπημα η ημέρα των εκλογών, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε στην επίθεση πήραν μέρος ως ομάδα κρούσης δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Καλυμμένοι πίσω από ένα δένδρο κοντά στο πάρκινγκ της οδού Μαυρομιχάλη - βρέθηκε ένας κάλυκας - πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 100 μέτρων διαγώνια προς τα γραφεία. Η πρώτη βολίδα διαπέρασε την τζαμαρία του δευτέρου ορόφου και σφηνώθηκε στον τοίχο του γραφείου που χρησιμοποιεί ο Χρ. Πρωτόπαπας. Η δεύτερη βολίδα σφηνώθηκε σε ψευδοροφή στον τρίτο όροφο.
Η τρομοκρατική επίθεση εκτιμάται ότι έγινε γύρω στις 5.26 τα ξημερώματα. Την ώρα εκείνη περίοικοι άκουσαν θορύβους που περιέγραψαν ως κρότους. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αν και στην περιοχή υπάρχουν δύο διμοιρίες σε απόσταση περίπου 80-100 μέτρων - η μία στην Χαριλάου Τικούπη και η δεύτερη στη διασταύρωση της Αραχώβης με την Ιπποκράτους - κανένας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Το πρωί υπάλληλοι των γραφείων είδαν τις ζημιές, ειδοποίησαν την Αστυνομία και σήμανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
 
 
«Το ΠαΣοΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ. Η επίθεση έχει πολλά κοινά σημεία με τις επιθέσεις της ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών) στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού και στην οικία του γερμανού πρεσβευτή.
 
Πηγή: www.tanea.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!