Ελλάδα

09/03/2021 - 21:22

Τα κανάλια αξιοποιούν την εικόνα ενός τραυματία αστυνομικού, για να κρύψουν την ωμή καταστολή της μεγαλειώδους πορείας και την επίθεση που δέχτηκαν δημοσιογράφοι.

Eνώ οι δρόμοι της Ν. Σμύρνης δονούνται από ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι καταδίκης του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής, η αστυνομία αξιοποίησε τις συμπλοκές με μια ομάδα ατόμων, που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας, για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο καταστολής της μεγαλειώδους διαδήλωσης.

Οι δυνάμεις κρατικής καταστολής επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές κι έπνιξαν με χημικά τα μπλοκ της πορείας και τους δρόμους μιας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς. Όπως μεταδίδει ο 902, νωρίτερα οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυσαν εν ψυχρώ επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς τηλεοπτικών συνεργείων -η οποία εκδηλώθηκε στην συμβολή των οδών Χρυσ. Σμύρνης και Πλαστήρα, προφανώς για να μην καταγράψουν την αστυνομική αγριότητα.

Ο Γ. Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε την ωμή καταστολή και το σχέδιο της Αστυνομίας, τονίζοντας πως η διαδήλωση θα ολοκληρωθεί, παρά τα εμπόδια που της βάζουν.

Πριν από λίγο η διαδήλωσή μας δέχτηκε μια απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία. Τα εργατικά σωματεία, οι φορείς της πόλης συνεχίζουμε τη διαδήλωσή μας. Η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει να ολοκληρωθεί η διαδήλωσή μας. Εμείς όμως συνεχίζουμε και λέμε καθαρά ότι η διαδήλωση θα ολοκληρωθεί. Δε φοβόμαστε, παρότι η αστυνομία έχει γεμίσει με δακρυγόνα τα στενά της πόλης και προσπαθεί να βάλει εμπόδια.

 

Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΕ στήνουν τη δική τους εικονική πραγματικότητα και αξιοποιούν τις εικόνες ενός τραυματισμένου αστυνομικού για να αποκρύψουν τη μεγαλειώδη διαδήλωση και την άγρια καταστολή της από την αστυνομία.

Μοιράσου το άρθρο!