Ελλάδα

10/05/2023 - 12:21

Θάνατος βρέφους -Το μωρό έμεινε στο αυτοκίνητο χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο για ώρες

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μεταφέρεται η σορός του 5,5 μηνών βρέφους, από την Άρτα, που ξεψύχησε, ξεχασμένο για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Εκεί θα διεξαχθεί η νεκροψία – νεκροτομή,  που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του μωρού καθώς και την  ώρα που συνέβη το μοιραίο.

Ο 37χρονος πατέρας του παιδιού στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, φέρεται ότι πήρε το κοριτσάκι περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο εκείνος δεν το έπραξε. Στάθμευσε το αυτοκίνητο του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ του, πήρε το υπηρεσιακό όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

 

Λίγο μετά τις 14.30 η 27χρονη σύζυγος του επικοινώνησε μαζί του για να μάθει γιατί το παιδί δεν ήταν στο βρεφονηπιακό σταθμό όπου είχε πάει για να το παραλάβει και εκείνος τότε συνειδητοποίησε πως το είχε αφήσει κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο.  Όταν έφτασε πλέον στην Άρτα ήταν αργά. Βρήκε το  5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς αποτέλεσμα.

Το μωρό έμεινε χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο για ώρες

«Το ζευγάρι έφερε στο νοσοκομείο της Άρτας, το παιδί, γύρω στις 2:55», είπε στο Action24, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι έγινε τιτάνια προσπάθεια από τους γιατρούς ωστόσο, το «κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, στο άκουσμα του θανάτου του μωρού τους, οι γονείς κατέρρευσαν και στο νοσοκομείο εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές.

Και οι δύο είχαν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, όμως το θέμα αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή ψυχιάτρων και ψυχολόγων. Πλέον νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς θαλάμους, με τον πατέρα να βρίσκεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Ο κ. Καρβέλης, απέφυγε να πει πόσες ώρες ήταν νεκρό το παιδί πριν φτάσει στο νοσοκομείο. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι» είπε, παραπέμποντας στην νεκροψία -νεκροτομή και εκτιμώντας ότι εντός της ημέρας πιθανόν να υπάρξουν κάποια στοιχεία. Όπως είπε το παιδί ήταν αρκετές ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, και ο «πατέρας δεν ήταν σε θέση να πει πολλά πράγματα».

 

Όπως ανέφεραν γιατροί, μιλώντας στον Σκάι, το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο. Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το «βλέπει» ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια γι αυτό δεν είδε κανείς το μωρό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος «ήταν σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του, που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια, έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς, δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία», πρόσθεσε μιλώντας στο Open. Παράλληλα διέψευσε όσα ακούστηκαν περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

Στο νοσοκομείο ο ανακριτής για την απολογία του πατέρα

Σύμφωνα με το Artinos.gr o 37χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Ωστόσο, επειδή του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα, λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, θα μεταβεί στο νοσοκομείο, ο ανακριτής μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του. Αν δεν είναι σε θέση να καταθέσει ο ανακριτής θα αποχωρήσει.

Ο πατέρας βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου  και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

Την ίδια στιγμή η τραγική μητέρα συνεχίζει να είναι σε κατάσταση σοκ, ζητάει διαρκώς το μωρό της και οι γιατροί προκειμένου να παραμείνει ήρεμη της χορηγούν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!