Ελλάδα

17/02/2020 - 17:48

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία

Σεξουαλική κακοποίηση έχει υποστεί το βρέφος 11 μηνών από την Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό χτες στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Μπουζιάνη, ο οποίος διενήργησε σήμερα την νεκροτομή.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και παραφύση, κάτι που είχε διαπιστωθεί από χτες και μακροσκοπικά. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του θανάτου, όπως είπε ο ιατροδικαστής, δεν διευκρινίστηκαν και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις.

Για τα αποτελέσματα της νεκροτομής ενημερώθηκε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση και αναμένεται η επίσημη έκθεση. Μετά τα νέα δεδομένα κρατούνται και ανακρίνονται ο πατέρας του 11μηνου βρέφους και ο εξάδελφός του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι όταν συνέβη ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι το βρέφος μεταφέρθηκε χτες το πρωί στο νοσοκομείο από τον πατέρα του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η οικογένεια των Σύρων διαμένει σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Από προχτές φιλοξενείτο στο σπίτι και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, (ο άνδρας είναι μακρινός εξάδελφος του πατέρα), που είχαν έλθει από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν αμέσως μετά την διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο και έχει ληφθεί και από τους δύο γενετικό υλικό για DNA. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

up date

Οι γονείς του βρέφους είπαν στους αστυνομικούς ότι χορηγούσαν στο μωρό φάρμακο με τη μορφή υπόθετου, κάτι που μπορεί να προκάλεσε τα σημάδια που βρέθηκαν από τον ιατροδικαστή.

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται και θα κληθούν να αποφανθούν και άλλοι ειδικοί, καθώς η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και κανείς από τις Αρχές δεν θέλει να αποδοθούν κατηγορίες χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Σημειώνεται ότι εξετάστηκαν προληπτικά και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, τα οποία δεν έχουν κακοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι έχει συμβεί σε αυτή την τραγική

Μοιράσου το άρθρο!