Ελλάδα

11/06/2013 - 06:34

Τίτλοι τέλους για τον Συνασπισμό

«Αυτή εδώ η ΚΠΕ κλείνει ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο, η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ είναι ένα σημαντικό, συμβολικά και ουσιαστικά, βήμα στην πορεία για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ» είπε χθες, εμφανώς συγκινημένος, από το βήμα του cine Κεραμεικός ο Α. Τσίπρας προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Και αφού έκανε μια πολιτική-ιστορική αναδρομή στην 20χρονη πορεία του κόμματος επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα νέο πολιτικό φορέα ικανό να διατυπώσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας, προχωρούμε στην αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, για να συγκροτήσουμε όλοι μαζί, σε ισότιμη βάση και από κοινού με τον ανένταχτο κόσμο, τον νέο ενιαίο φορέα της ριζοσπαστικής Αριστεράς».
 

Περιέγραψε δε τα χαρακτηριστικά του ως κόμμα «δημοκρατικό και πολυτασικό με στόχο όχι πλέον την ενδυνάμωση της πολτικής του απήχησης, αλλά το άνοιγμα ενός εναλλακτικού δρόμου για τη χώρα». Και κατέληξε: «Σε λίγες ημέρες, όλοι εμείς εδω, μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, και με χιλιάδες άλλους συντρόφους και συντρόφισσες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα βάλουμε τα θεμέλια για το καινούργιο, το καινούργιο για την Αριστερά, για την κοινωνία, για τον τόπο».
 
Για την Ιστορία, η πρόταση για την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού και την ενσωμάτωσή του στον νέο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ομόφωνη και η πρόταση της πλειοψηφίας για τη διενέργεια του Διαρκούς Συνεδρίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο «πέρασε» με μεγάλη πλειοψηφία, αν και το Αριστερό Ρεύμα είχε καταθέσει πρόταση να μετατεθούν οι διεργασίες, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας.

Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο!