Ελλάδα

06/03/2023 - 18:30

Του είπε "Πήγαινε τώρα" - Εκείνη σκοτώθηκε, αυτός σώθηκε

Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες η κηδεία της 20χρονης Κλαούντιας στη Λάρισα, της φοιτήτριας του ΑΠΘ που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των νεκρών.

Η νεαρή κοπέλα μαζί με τον σύντροφό της πέρασαν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Πάτρα και επέστρεφαν με το τρένο στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός σώθηκε από τύχη, απλώς και μόνο διότι μερικά μόνο δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι-κυλικείο προκειμένου να βρει θέσεις για τον ίδιο και την 20χρονη σε κάποιο από τα υπόλοιπα βαγόνια.

 

Ο νεαρός εξήγησε μιλώντας στον Alpha ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση ενώ περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές με τη σύντροφό του στο τρένο του θανάτου. Όπως είπε, ανεβαίνοντας στην αμαξοστοιχία κάθισαν στο κυλικείο και στη συνέχεια αποφάσισαν να φύγουν από εκεί προκειμένου να πάνε στις θέσεις τους.

""Ημασταν στο κυλικείο. Της είπα ότι θα πάω να ψάξω για θέσεις σε 10 λεπτά γιατί βαριόμουν και ήμουν κουρασμένος. Εκείνη με κοίταξε με επίμονο βλέμμα και μου "πήγαινε τώρα”. Εγώ παραξενεύτηκα με τον τρόπο ομιλίας της και χωρίς δεύτερη σκέψη σηκώθηκα. Την είδα που μου χαμογέλασε, της χαμογέλασα κι εγώ και έκανα το πολύ 15 βήματα μεσα στο βαγόνι με τις καμπίνες, δηλαδή το τρίτο. Τότε αισθάνθηκα ένα μπαμ, πετάχτηκα αρκετά μέτρα προς τα πίσω με την πλάτη και λιποθύμησα" δήλωσε ο νεαρός.

"Δεν κατάλαβα καν τι είχε συμβεί, απλά ένιωσα μία μάζα σιδερικών να έρχεται κατά πάνω μου και να με τσαλαπατάει. Ευτυχώς είχα άγιο και δεν τραυματίστηκα πουθενά. Εγώ ξύπνησα λόγω των καπνών. Άρχισα να πνίγομαι και να βήχω. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω αναπνευστικά προβλήματα. Άρχισαν να με κλωτσάνε κάποια πόδια μέσα από τα σίδερα. Σε κάποια φάση, έκλεισα τα μάτια μου, έφυγε ένα δάκρυ και είπα ότι θα καώ ζωντανός" πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι την ίδια ώρα και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ σκεφτόταν την Κλαούντια.

"Δεν είχα καταλάβει ακόμη τι είχε συμβεί γιατί ήταν όλα σκοτεινά. Το μόνο φως ήταν της φωτιάς. Εγώ είχα απλά σοκαριστεί. Κάποιοι φώναζαν ότι καιγόμασταν" ανέφερε, περιγράφοντας παράλληλα πώς κατάφερε να βγει από την αμαξοστοιχία.

Μοιράσου το άρθρο!