Επιστήμη - Τεχνολογία

14/12/2014 - 13:05

Ενεργειακό όπλο που θερμαίνει το νερό στο δέρμα για τις δυνάμεις καταστολής

style="text-align: justify;">Ένα όπλο που εκπέμπει ενέργεια για να καταστείλει διαδηλώσεις και εξεγέρσεις θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους οι κινεζικές Αρχές. Το σύστημα WB-1 που παρουσίασε η China Poly Group Corporation στο πλαίσιο της έκθεσης Airshow China 2014 εκπέμπει ακτίνες που θερμαίνουν τα μόρια νερού ακριβώς κάτω από το δέρμα, προκαλώντας φρικτό πόνο, χωρίς όμως να σκοτώνουν.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IHS Jane’s 360,  το δραστικό βεληνεκές του ενεργειακού όπλου είναι 80 μέτρα, αλλά με αυξημένη παροχή ενέργειας μπορεί να ανέλθει ακόμη και στο ένα χιλιόμετρο.
 
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θεωρείται ότι το WB-1 ενδεχομένως να αναπτύσσεται με στόχο τη χρήση του από τις ναυτικές δυνάμεις, καθώς ένα τέτοιο όπλο με εμβέλεια ενός χιλιομέτρου θα επέτρεπε στην Κίνα να κλιμακώσει τη σύγκρουση με την Ιαπωνία στις θάλασσες της Ανατολικής και της Νότιας Κίνας χωρίς να υπάρξουν θύματα.
 
Ένα αντίστοιχο σύστημα, το Active Denial System (ADS), έχει αναπτύξει και η αμερικανική Raytheon. Το όπλο αυτό είχε παρουσιαστεί το 2007 και είχε αποσταλεί στο Αφγανιστάν το 2010, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ -παρότι οι στρατιωτικοί διοικητές το είχαν ζητήσει επανειλημμένως- λόγω φόβων ότι κάτι τέτοιο θα τροφοδοτούσε την αντιαμερικανική προπαγάνδα.
 
Επίσης, το 2012 εμφανίστηκαν αναφορές περί ανάπτυξης ενός παρεμφερούς όπλου στη Ρωσία από το 12ο Κεντρικό Ινστιτούτο Στρατιωτικής Έρευνας και Ανάπτυξης κοντά στη Μόσχα.
 
 
πηγή: www.econews.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!