Επιστήμη - Τεχνολογία

06/02/2014 - 22:07

Το γιαούρτι προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2

style="text-align: justify;"> 
Η κατανάλωση γιαουρτιού, 4 έως 5 φορές την εβδομάδα, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα.
 
Ερευνητές στη Βρετανία εξέτασαν τη διατροφή 4.000 ανθρώπων για 11 χρόνια. Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες γιαουρτιού είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι.
 
Η μείωση του κινδύνου φάνηκε σε συμμετέχοντες που κατανάλωσαν 4,5 μερίδες των 125 γρ. γιαουρτιού -χαμηλού σε λιπαρά- την εβδομάδα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Diabetologia.’
 
Η έρευνα ανακάλυψε σχέση αλλά όχι αιτιατή, μεταξύ της κατανάλωσης γιαουρτιού και του χαμηλότερου κινδύνου για διαβήτη.
 
Μέρος τουλάχιστον της θετικής επίδρασης της κατανάλωσης γιαουρτιού φαίνεται πως προέρχεται από το γεγονός ότι άνθρωποι που καταναλώνουν γιαούρτι τρώνε επίσης λιγότερα ανθυγιεινά γλυκά και σνακ, σημείωσαν οι ερευνητές. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η αντικατάσταση μιας μερίδας chips με μια μερίδα γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 47%.
 
Είναι λογικό να σκεφτόμαστε ότι το γιαούρτι μπορεί ενδεχομένως να μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, δήλωσαν οι ερευνητές.
 
Το γιαούρτι είναι γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται με ζύμωση και περιέχει συγκεκριμένο είδος βιταμίνης K, καθώς και προβιοτικά, τα οποία έχει υποδειχτεί ότι προστατεύουν από τον διαβήτη.
 
Οι ερευνητές δεν ανακάλυψαν σχέση μεταξύ της συνολικής κατανάλωσης γαλακτοκομικών και του κινδύνου για διαβήτη.
 
πηγή: www.iatronet.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!