Επιστήμη - Τεχνολογία

23/02/2022 - 17:56

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας

Είτε βρίσκεστε σε ένα γραφείο είτε έξω, ένας αργός υπολογιστής μπορεί να είναι μια τεράστια ταλαιπωρία. Οι πιθανότητες είναι ότι βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στον υπολογιστή σας σε καθημερινή βάση και τίποτα δεν επιβραδύνει την απόδοση και την παραγωγικότητα μιας επιχείρησης από τους υπολογιστές που δεν είναι ενημερωμένοι. Ακολουθήστε τις 7 κορυφαίες συμβουλές μας και βελτιώστε την ταχύτητα του υπολογιστή σας διατηρώντας τον ασφαλή και γρήγορο. 

 Ελέγξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας

 Ένας από τους κύριους ένοχους ενός αργού υπολογιστή είναι ο Browser! Ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα όπως και άνεση στη περιήγηση στο διαδίκτυο. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη μετάβαση στο Google Chrome. Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε το Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας.  

 

Κάντε προσαρμογές

Εάν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την απόδοση και δεν σας πειράζει να χάσετε οπτικά εφέ, τότε μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας. Μεταβείτε στην ενότητα "Ιδιότητες συστήματος" του υπολογιστή σας και προσαρμόστε όπως χρειάζεται. Μπορείτε ακόμη να μειώσετε την ανάλυση της οθόνης σας για να επιταχύνετε τα συστήματά σας και να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εάν εργάζεστε σε laptop.

Φυσικά όλες αυτές οι λύσεις προτείνονται εφόσον δεν μπορείτε ή δεν έχετε την δυνατότητα να αναβαθμίσετε το σύστημα σας. Κάθε επισκευή Laptop, μπορεί να περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθαμίσεις που θα σας λύσουν τα χέρια. 

 

Ελαχιστοποίηση στοιχείων που εκτελούνται κατά την εκκίνηση

Εάν χρειάζεται λίγος χρόνος για να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας, μπορεί να έχετε επιλέξει έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων για αυτόματη εκκίνηση όταν τον ενεργοποιείτε. Για να επιλέξετε τα προγράμματα που θέλετε να τρέξετε, πατήστε το πλήκτρο Windows, επιλέξτε «run» και πληκτρολογήστε «msconfig». Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε την καρτέλα εκκίνησης και να επιλέξετε τι θέλετε να εκτελείται κατά την εκκίνηση – π.χ. antivirus.  

Κάδος ανακύκλωσης

 Ίσως ένα προφανές σημείο, αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν αυτό το εργαλείο. Μην αφήνετε καμία ευκαιρία για τα αχρησιμοποίητα αρχεία να καταλαμβάνουν χώρο στον σκληρό δίσκο. 

 Καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα

 Όπως σε κάθε επιχείρηση, τα προγράμματα μπορεί να είναι ξεπερασμένα και να χρειάζονται αντικατάσταση. Εάν έχετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν χρειάζεστε πλέον, συνηθίστε να τις αφαιρείτε καθώς καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και τρώνε μνήμη. 

 Προσθέστε περισσότερη μνήμη RAM

 Αντί για αλλαγή λογισμικού, η αύξηση της μνήμης RAM περιλαμβάνει μια φυσική αλλαγή υλικού. Καθώς τα μηχανήματα με τα χρόνια πέφτει η απόδοση τους, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής και να αυξήσετε την απόδοση προσθέτοντας μνήμη RAM. Αυτό συχνά προτιμάται καθώς είναι πιο προσιτό από το να πληρώσετε για ένα εντελώς νέο σύστημα υπολογιστή.  

Σάρωση και κατάργηση κακόβουλου λογισμικού

 Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι ένα δύσκολο θέμα και ο υπολογιστής σας μπορεί εύκολα να μολυνθεί εάν δεν ληφθούν τα σωστά βήματα. Αναφέρεται σε έναν τύπο ιού που βλάπτει τον υπολογιστή σας με διάφορους τρόπους, αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι η μείωση της ταχύτητας και της απόδοσης. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων ένας ιός μπορεί να οδηγήσει σε επισκευή του υπολογιστή. Προστατέψτε τα αρχεία σας με ένα ισχυρό Antivirus.

Βεβαιωθείτε ότι σαρώνετε τακτικά τον υπολογιστή σας και μόλις εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο λογισμικό, αφαιρέστε το. Υπάρχει μια σειρά από δωρεάν και επί πληρωμή πακέτα λογισμικού προστασίας από ιούς διαθέσιμα. Την επόμενη φορά που ο υπολογιστής σας θα αισθανθεί λίγο νωθρός, δοκιμάστε τις συμβουλές μας!

Μοιράσου το άρθρο!