Εργασία

27/06/2011 - 12:19

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών της Λέσβου -Ανακοίνωση για την 48ωρη απεργία

Στις 28 και 29 Ιούνη απεργούμε - Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει

Δυο βδομάδες μετά την απεργία και τα ογκωδέστατα και δυναμικά συλλαλητήρια της 15ης Ιούνη, που κλυδώνισαν τόσο την κυβέρνηση όσο και το ίδιο το πολιτικό σύστημα, μετά από «παρ’ ολίγον» παραιτήσεις και «παρ’ ολίγον» αλλαγές πολιτικής, βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία. Απέναντι σε μια κυβέρνηση δωσίλογη του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, που εκλιπαρεί για διακομματική συναίνεση, νομίζει ότι βολεύεται με την εσωκομματική, ενώ έχει χάσει προ πολλού τη λαϊκή. Που παραπαίει και προσπαθεί στην πτώση της να παρασύρει όσες κτήσεις και κατακτήσεις έχουν απομείνει στο λαό αυτού του τόπου...

 

...με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους μεγαλοκεφαλαιούχους των πολυεθνικών,

...με τη διάλυση κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους και την απαξίωση κάθε έννοιας δημοσίου αγαθού, υγείας , παιδείας,

...με την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων-συνταξιούχων-ανέργων με ευθεία μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, ραγδαία αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων.

Την ίδια στιγμή αυτή η κυβέρνηση των ξοφλημένων επιχειρεί να αφήσει στην εκπαίδευση ως αρνητική παρακαταθήκη όσο το δυνατόν περισσότερα αντιδραστικά μέτρα: προαναγγέλλονται νέες συγχωνεύσεις, μείωση των εκπαιδευτικών (έως 3.500 προσλήψεις για 23.000 συνταξιοδοτήσεις), αλλά και των αναπληρωτών κατά 50%, ακόμη και εργασία συνταξιούχων ―για τη δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί που είναι στη σύνταξη σήμερα να προσφέρουν (!) στο εκπαιδευτικό σύστημα μίλησε η υπουργός στη Βουλή... «Νέο λύκειο» ονομάζεται το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στην α΄ λυκείου και η κατεύθυνση της υπερεντατικοποίησης. Επιμόρφωση μια διαδικασία προπαγάνδας υπέρ αυτών των στόχων. Από κοντά και οι κρίσεις διευθυντών με κριτήριο τον αυταρχισμό και τη χειραγώγηση του κλάδου (βλ. Θέματα επιλογής για τις κρίσεις διευθυντών) και οι διώξεις εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στα Χανιά.

Η εκπαίδευση της αμάθειας που βλέπει σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν οικονομικά μεγέθη και τα δικαιώματα σαν κόστος, συνδέεται άμεσα με το Μνημόνιο και το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο. Το ίδιο άμεσα συνδέεται και η πάλη για την ανατροπή της στο σχολείο με την υπόθεση της ανατροπής της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ στην κοινωνία. Για αυτό κάθε απεργός είναι στήριγμα όσων θα βρίσκονται για 48 ώρες στο Σύνταγμα με στόχο τη νίκη.

Στις απεργίες, τους δρόμους και τις πλατείες, στο Σύνταγμα και σ’ όλες τις γειτονιές της χώρας

 

οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μετανάστες και όλος ο λαός

ξέρουν ότι ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

 

γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

 

Όλοι και όλες στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου

 

την ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ στα Κεντρικά Λύκεια στις 10.30 πμ

Μοιράσου το άρθρο!