Εργασία

22/10/2017 - 17:45

37 μόνιμες θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λέσβου

Τ

ο αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται η πανελλαδική προκήρυξη του διαγωνισμού για 5.000 μόνιμες θέσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. 

 
Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών, δεδομένου ότι η διαδικασία του διαγωνισμού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, οι δήμοι της χώρας ο ένας μετά τον άλλον, αποστέλλουν τα αιτήματά τους για τις ανάγκες που καταγράφει ο καθένας από αυτούς.
 
Το ΑΣΕΠ έχει επεξεργαστεί περίπου το 80% των αιτημάτων και απομένουν λίγοι ακόμη δήμοι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να σταλεί για ΦΕΚ η νέα προκήρυξη. Στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να εκδοθεί πριν το τέλος του 2017. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, αναμένεται να εγκρίνει την πρόσληψη 37 μόνιμων υπαλλήλων στον τομέα της Καθαριότητας. Η απόφαση του Δήμου θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί θα μεταβιβαστεί στον ΑΣΕΠ προς έγκριση, ενώ θ' ακολουθήσει δημοσίευση μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους.
 
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός στην ουσία αφορά στην τακτοποίηση των συμβασιούχων καθαριότητας των δήμων, που εργάζονται με συμβάσεις εδώ και αρκετά χρόνια, καλύπτοντας τις πάγιες ανάγκες στον εν λόγω τομέα. Μετά τη μεγάλη απεργία την περίοδο του καλοκαιριού, η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων για μονιμοποίηση, πριμοδοτώντας τους με επιπλέον μόρια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα προχώρησε στην σύναψη νέων συμβάσεων έως το Μάρτιο του 2018, που θα έχει πλέον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις, ακόμη και αν δεν είναι συμβασιούχοι καθαριότητας σε κάποιο δήμο.
Στην περίπτωση δε του Δήμου Λέσβου, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους συμβασιούχους έχουν ήδη παραιτηθεί, αφού είναι σε στάδιο συνταξιοδότησης και δεν θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!