Εργασία

25/01/2023 - 20:13

65 εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι" μονιμοποιούνται στη Λέσβο

Τέλος στην «ομηρία» των εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι -76 μονιμοποιούνται στο Ν. Λέσβου

Εξήντα πέντε (65) εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι μονιμοποιούνται στη Λέσβο και 11 στη Λήμνο, μετά τη διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών που αποκαθιστά την αδικία για τους 2.909 εργαζόμενους του προγράμματος, που βρίσκονται σε «ομηρία» εδώ και 21 χρόνια.

 

«Πολλές φορές οι εργαζόμενοι έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό και τώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία είμαστε σε επαγρύπνηση» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι στη Λέσβο Στράτος Γεωργέλλης.

«Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές, το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αποστείλει τους ονομαστικούς καταλόγους στους δήμους για να γίνουν οι προσλήψεις, σημείωσε ο κος Γεωργέλλης τονίζοντας ότι, από την πρόσληψη έμειναν εκτός 163 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, (ένας εργαζόμενος στη Λέσβο) καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια της προκήρυξης . Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί για να αποκατασταθεί η αδικία και για αυτούς τους εργαζόμενους ούτως ώστε να μη μείνει κανένας εκτός».

πηγη: 

ertnews.gr/ Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!