Εργασία

13/10/2013 - 21:02

7 θέσεις «εργασίας-εμπειρίας» στο Γραφείο ΟΠΕΚΕΠΕ Λέσβου - 445 σε όλη την Ελλάδα

yle="text-align: justify;">Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε θα υλοποιήσει την δράση με τίτλο:

«Ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες με ειδίκευση/εξειδίκευση στον αγροτικό χώρο στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου», με προϋπολογισμό 1.894.810 € και συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Ελλάδας  στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ο. Καλογιάννη τηλ. 2108802992, e-mail: o.kalogianni@opekepe.gr

Ε. Καρούσου τηλ. 210 8802856,  e-mail: elpida.karousou@opekepe.gr

Ζ. Κέντρου τηλ. 210 8802532,  e-mail: zoi.kentrou@opekepe.gr

A. Kρανιδιώτη τηλ. 210 8802426 ,  e-mail: argyro.kranidioti@opekepe.gr

3. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, συμπληρώνοντας στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε www.opekepe.gr  την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», αρχίζει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και λήγει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, ώρα 14.00.

Η διάθεση της με αρ.πρωτ. 108922/10-10-2013 πρόσκλησης γίνεται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.opekepe.gr σε ηλεκτρονική μορφή.

4. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας διάρκειας 800 ωρών, με τη μορφή επιδοτούμενης συμμετοχής σε αυτό, 445 ανέργων επιστημόνων Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα άνεργοι γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης στις 13 Περιφέρειες της χώρας, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ιόνιοι Νήσοι, Κρήτη, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Αττική Στερεά Ελλάδα και Ν. Αιγαίο, οι επιστήμονες θα ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε διοικητικές και ελεγκτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των καθεστώτων ενισχύσεων κατ' εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

5. Οι ωφελούμενοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο. Η πιστοποίηση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη της εργασιακής εμπειρίας που απέκτησε ο ωφελούμενος στα αντικείμενα εργασίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με στόχο την βελτίωση της προοπτικής για την ένταξη του στην αγορά εργασίας.

6. Για την συμμετοχή των ωφελουμένων στο ενιαίο σύστημα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προβλέπεται επίδομα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 4.258 € συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και των κρατήσεων για ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικού κινδύνου για κάθε ωφελούμενο.

Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής στη δράση, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων, η διαδικασία πιστοποίησης κλπ. περιγράφονται στην αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε www.opekepe.gr

 

Οι θέσεις στο Βόρειο Αιγαίο:

 

 

Αναλυτικά όλη η προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 371.52 KB

Μοιράσου το άρθρο!