Εργασία

23/11/2012 - 05:46

Απολογισμός Προγράμματος Κοινοφελούς Εργασία από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Απολογισμός Προγράμματος Κοινοφελούς Εργασία από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Πραγματοποιήθηκε  ο απολογισμός  του προγράμματος  κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιήθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το πεντάμηνο Ιουνίου-Νοεμβρίου.

     Στο συνεδριακό κέντρο Μήθυμνας,  με την παρουσία των εργαζομένων, των μελών του φορέα, των εκπροσώπων Φορέων της Αυτοδιοίκησης και των σχολείων και συλλόγων της περιοχής, έγινε αναλυτική περιγραφή όλων των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με παρουσίαση σε προτζέκτορα από τους ίδιους τους εργαζόμενους του προγράμματος.

     Στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας απασχολήθηκαν 50 εργαζόμενοι,  είχε προϋπολογισμό 163.593,75 € που περιελάμβανε την μισθοδοσία των εργαζομένων και τα διαχειριστικά έξοδα του προγράμματος, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καλύφθηκαν από ξεχωριστό λογαριασμό μέσω ΟΑΕΔ.

     Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Μόλυβο και την γύρω περιοχή ήταν:

  1. Καθαρισμός,  περιβάλλον και αντιπυρική προστασία.

 Σε αυτή την δράση απασχολήθηκαν 2 Περιβαλλοντολόγοι και 38 εργάτες καθαριότητας.

  1. Γραμματειακή υποστήριξη του φορέα και υποστήριξη εκδηλώσεων όπου απασχολήθηκαν 1 άτομο Πολιτισμικής Πληροφορικής, 1 άτομο Εικαστικών Τεχνών και 8 άτομα συντονιστές εκδηλώσεων.

Στην πρώτη δράση έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Καθαρισμός, Κόψιμο χόρτων σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου και Πέτρας, σε οικισμούς, σε κεντρικά οδικά δίκτυα, σε σημεία με ιδιαίτερο τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, σε σχολεία, γήπεδα, στεγασμένους πολιτιστικούς χώρους, παραλίες, κοιμητήρια, αλσύλλια κλπ.
  • Αναπλάσεις, εξωραϊσμός, δενδροφυτεύσεις στον οικισμό του Μολύβου με βαψίματα σε πινακίδες, φωτιστικά  και προστατευτικά κιγκλιδώματα δρόμων, σε παγκάκια, παιδικές χαρές, κλπ.
  • Έγινε ριζική ανακαίνιση της Πινακοθήκης Μήθυμνας με εργαζομένους του Φορέα, βαψίματα, επισκευές, καθαριότητα, μεταφορές και στήσιμο εκθεμάτων.
  • Υποστηρίχθηκαν η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Λέσβου με διάθεση ατόμων στο κάμπινγκ και στα Ιαματικά λουτρά Μολύβου και η Δημοτική ενότητα Μήθυμνας με διάθεση ατόμων για επισκευή δρόμων με ασφαλτοστρώσεις και επισκευή καλντεριμιών.
  •  Τον Αύγουστο έγιναν παρεμβάσεις με καθαρισμό και βαψίματα σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο, λύκειο, παιδικό σταθμό, νηπιαγωγεία  της περιοχής.
  • Τον Οκτώβριο έγιναν δενδροφυτεύσεις,  καθαρισμοί  και διανοίξεις περιπατητικών διαδρομών σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ορεινός όγκος του Λεπετύμνου, Πέτρα-Λυγώνες, Στύψη, Συκαμιά-Λεπέτυμνος, Κάμπος Μολύβου, Βαφειός.
  • Ένα από τα σημαντικότερα έργα σ΄ αυτή την δράση ήταν το κομμάτι της αντιπυρικής προστασίας το οποίο έγινε σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και την Αστυνομία. Απασχολήθηκαν 8 εργαζόμενοι για τη φύλαξη της περιοχής και τα αποτελέσματα φέτος ήταν εντυπωσιακά σε σχέση με προηγούμενα έτη, όσον αφορά τον αριθμό των πυρκαγιών.

 

Στην δεύτερη δράση :

  • Οργανώθηκε το γραφείο του φορέα και υποστηρίχθηκε η γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος.
  • Υποστηρίχθηκαν φορείς που παράγουν πολιτιστικό έργο, όπως η βιβλιοθήκη Μήθυμνας και η Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας που ο φορέας εκτός από την ανακαίνιση ανέλαβε και την λειτουργία της με την παραχώρηση 2 εργαζομένων, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, ως της 30 Οκτωβρίου.
  • Υποστηρίχθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έκανε στην περιοχή.
  • Διοργανώθηκαν  από τον Φορέα μια σειρά από εκδηλώσεις σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής ( Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ο Μόλυβος», Ιόνιο Πανεπιστήμιο): το 1ο Φεστιβάλ Ρυθμός και κίνηση στο Μόλυβο, Αναβίωση Κλήδονα, Παιδικό φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, Τριήμερες Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, 1η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ» με πενθήμερο παράλληλων εκδηλώσεων, Βραδιά καντάδας στις γειτονιές του Μολύβου, Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, Παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.
  • Υποστηρίχθηκαν δράσεις τουριστική προβολής με φιλοξενίες δημοσιογράφων, τηλεοπτικών καναλιών, πρακτόρων, τηλεοπτικών εκπομπών κλπ.

 

     Ο Πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος.

     Την Περιφέρεια Β. Αιγαίου η οποία  ήταν  ο συμπράττων Φορέας του προγράμματος, για την βοήθεια και την στήριξη που παρείχε σε όλη την διαδικασία.

Τον Δήμο Λέσβου, της Δημοτικές και τοπικές ενότητες της περιοχής, τον Οργανισμό Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, το Λιμενικό ταμείο Λέσβου,  τα σχολεία, τους συλλόγους και τους διάφορους φορείς της περιοχής. Τους εργαζόμενους του προγράμματος για την προσφορά τους και την συνεργατικότητα που έδειξαν που είχε αποτέλεσμα να παραχθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ευχαρίστησαν τον φορέα και τους εργαζόμενους για την υλοποίηση του προγράμματος: ο Αντιπερειφερειάρχης Λέσβου κ. Βερβέρης Ηρακλής, η  Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαμβουρέλη Ανθούλα, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,  πρόεδροι τοπικών ενοτήτων, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σχολείων.

 

Μοιράσου το άρθρο!