Εργασία

01/03/2013 - 14:25

Δεν πιστεύουν στις «εξαιρέσεις» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δεν πιστεύουν στις «εξαιρέσεις» του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Της Ανθής Παζιάνου- Εφημερίδα των Συντακτών

Μικρό καλάθι κρατούν οι υπάλληλοι σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Πανεπιστήμιο και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε σχέση με την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα λόγω νησιωτικότητας. Συνδικαλιστικοί τους φορείς και εργαζόμενοι, καλούν τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να προβούν στις διαδικασίες κινητικότητας που καλεί το αρμόδιο υπουργείο συμπληρώνοντας αιτήσεις μετάταξης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η τροπολογία για την εξαίρεσή τους λόγω νησιωτικότητας.

Στην υπό διαμόρφωση τροπολογία φαίνεται να μην εξαιρείται το σύνολο των εργαζομένων στους εν λόγω φορείς (ΑΔΑ – Πανεπιστήμιο- Περιφέρεια Ν. Αιγαίου). Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν το υπουργείο να συμπεριλαμβάνει στην τροπολογία περί νησιωτικότητας και τη δυνατότητα για μετακίνηση όσων από τους υπαλλήλους επιθυμούν να αλλάξουν φορέα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΑΔΑ και μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε Νίκος Χρυσάφης δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.»: «Καλούμε τους συναδέλφους ΙΔΑΧ τόσο στην Αποκ. Διοίκηση Αιγαίου όσο και στους άλλους φορείς, άμεσα να προχωρήσουν στην κατάθεση των αιτήσεών τους ανεξάρτητα από το αν φαίνεται να πρόκειται να εξαιρεθούν από τη διαδικασία η όχι. Προφανώς και οι όποιες πληροφορίες υπάρχουν, έχουν βάση και είναι αποτέλεσμα του αγώνα όλων των εργαζομένων αλλά και το ότι καταφέραμε να αναδείξουμε και να πείσουμε για την ιδιαιτερότητα των νησιών μας».

Σε ό,τι αφορά τη νησιωτικότητα ανέφερε: «Η ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας, δεν μπορεί να είναι απλά άλλο ένα συνταγματικό άρθρο, αλλά μια γεωγραφική κοινωνική και πολιτική ιδιαιτερότητα, που οφείλουν όλοι να σέβονται αλλά και να την αναδεικνύουν. Με πρώτους απ’ όλους τους νησιώτες, αλλά και τον καθ' ύλην αρμόδιο φορέα, που είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που θα έπρεπε αυτή, να έχει παίξει ενεργότερο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσει το σεβασμό της νησιωτικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντως και παρά του ότι ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί για την ανατροπή αυτής της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων, οι συνάδελφοι θα πρέπει να προσέξουν ώστε να μην “χαθούν” οι προθεσμίες, κάτω από τον εφησυχασμό των εξαιρέσεων».

 

 

Μοιράσου το άρθρο!