Εργασία

01/04/2023 - 16:56

Διανομείς ανασφάλιστοι χωρίς εξοπλισμό! - Τι αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων στη WOLT

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, στους εργαζόμενους των διανομέων της WOLT, που συνεχίζουν τον αγώνα τους, πραγματοποιώντας μαζικές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τη Δευτέρα 3 Απρίλη.

Τα πολύ συχνά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα, που πολλές φορές είναι και θανατηφόρα, τα μέτρα προστασίας που είναι ανύπαρκτα και οι πολύωρες ώρες πάνω στο τιμόνι, προστίθενται στις συνεχόμενες μειώσεις των αποδοχών των διανομέων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, πως το λεγόμενο «συνεργατικό» μοντέλο, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των διανομέων, παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Οι διανομείς όλης της χώρας, αλλά και του νησιού μας, για να βγάλουν το «ψωμί» τους, δουλεύουν σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες, στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστοι, πληρώνονται με την ώρα, δεν τους παρέχεται κανένας εξοπλισμός.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των διανομέων στην e-food, απέδειξε περίτρανα, ότι ο οργανωμένος, μαζικός και ενωτικός αγώνας, με την αλληλεγγύη όλων των εργατών, φέρνει αποτελέσματα, κατοχυρώνοντας τα δίκαια αιτήματα μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αγώνα των διανομέων.

Μοιράσου το άρθρο!