Εργασία

27/04/2019 - 06:02

Διπλή δικαίωση εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Ο αγώνας και η πίεση του Δ.Σ. εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου για δύο κομβικά θέματα συνάντησαν και τη καλή διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το τελευταίο διάστημα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου , κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους , τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και την μείωση των αποδοχών τους  μετά την περικοπή των δώρων.


Τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων είναι ένα χρονικό θέμα που αφορά εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία, στην καθαριότητας και εργαζομένων συναφών ειδικοτήτων.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου , μετά τις σχετικές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα με τον Δήμαρχο Λέσβου καθώς και με αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη, κατάφερε το θέμα να εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα, να δοθούν τα ΜΑΠ των προηγούμενων χρόνων, σε όλους τους αιτούντες δικαιούχους . Μετά την θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου θα προχωρήσουν προς τακτοποίηση του αιτήματος.
Οι εργαζόμενοι μετά την περικοπή των δώρων που είχε ως συνέπεια την μείωση των αποδοχών τους , κατέθεσαν δικαστικές αγωγές διεκδικώντας την επαναφορά τους . 
Μετά την έκδοση των πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων όπου δικαίωσαν τους εργαζόμενους , το ΔΣ του Συλλόγου προχώρησε σε επαφές με τον Δήμαρχο Λέσβου και αποφασίστηκε το θέμα να εισαχθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε ομόφωνα , να μην κατατεθούν από τον Δήμο Λέσβου, εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που έχουν εκδοθεί , αλλά ούτε και σε μελλοντικές αποφάσεις που θα εκδοθούν και θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους.


Ο Σύλλογος  Εργαζομένων ,θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη των δύο πολύ σημαντικών θεμάτων, μέχρι την ολοκλήρωσή τους , μέχρι ότου οι εργαζόμενοι εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται και τότε πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για σημαντική επιτυχία. 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
        ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!