Εργασία

28/03/2024 - 15:19

Επιτυχημένη η 1η «Ημέρα Εύρεσης Εργασίας» για τους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης από τον Δήμο Μυτιλήνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου η 1η «Ημέρα Εύρεσης Εργασίας» που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης, μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου  και τον Σύλλογο Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ».

Η δράση αφορούσε τους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης και κατά τη διάρκειά της στο Επιμελητήριο Λέσβου προσήλθε τριψήφιος αριθμός υποψηφίων με τα βιογραφικά τους και συζήτησαν με περισσότερους από 20 ξενοδόχους και άλλους τόσους επιχειρηματίες της εστίασης για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας. 

Παρόντες στη δράση ήταν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης, Αθανάσιος Ιατρίδης και η εκπαιδευτικός Δήμητρα Δροσίδου, ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης Νίκος Μακαρώνης, ο σεφ Στράτος Ιωσηφέλλης κ.α. ενώ πραγματοποιήθηκε και ομιλία από τον Αργύρη Νταουλιάρη, Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας στον όμιλο AMAΛIA και ιδρυτή της INNJOBS.net.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Μυτιλήνης Νίκος Γιαννάκας, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Ανδριάνα Σπανέλη, ο κ. Ιατρίδης και ο κ. Μακαρώνης.

Ο κ. Γιαννάκας δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε για τη μεγάλη συμμετοχή, τόσο υποψηφίων όσο και εργοδοτών, στην 1η Ημέρα Εύρεσης Εργασίας, που διοργανώσαμε μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και τον Σύλλογο Εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ». Θεωρούμε ότι ήταν επιτυχημένη αλλά κύριο ζητούμενο είναι στο τέλος της βραδιάς οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και οι υποψήφιοι εργοδότες επιχειρηματίες να βρήκαν αυτό που αναζητούσαν, κάτι το οποίο ευχόμαστε. Ως Δήμος Μυτιλήνης θα προχωρήσουμε και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και βέβαια κλάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας, όπως ο Τουρισμός». 

Μοιράσου το άρθρο!