Εργασία

04/04/2011 - 13:33

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Λέσβου: όχι στις προσλήψεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου σε συνεδρίαση του   ασχολήθηκε με την απόφαση της δημοτικής αρχής Λέσβου να προσλάβει το επόμενο διάστημα περίπου 150 συμβασιούχους έργου και με δίμηνες συμβάσεις.

Πάγια θέση του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας μας είναι ότι, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας. Κάθε θέση εργαζόμενου που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε όλους τους τομείς δράσης των Ο.Τ.Α., πρέπει να καλύπτεται από μόνιμο, τακτικό προσωπικό.

Ακόμα την ώρα που ο Δήμος Λέσβου δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, απέναντι στους συμβασιούχους της προηγούμενης περιόδου, οι συμβασιούχοι των παιδικών σταθμών προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και όλο το προσωπικό του Δήμου Λέσβου από την αρχή του χρόνου πληρώνεται κάποιες φορές σε μη τακτικά διαστήματα,  η απόφαση να προσληφθεί νέα γενιά συμβασιούχων, χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλιστεί η πληρωμή τους, είναι τραγική και θα οδηγήσει τον Δήμο Λέσβου σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Με απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων δηλώνει την αντίθεση του στην κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου με προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε μορφής. Ακόμα καλεί την δημοτική αρχή, να μην προχωρήσει σε νέες προσλήψεις και νέες οικονομικές υποχρεώσεις, απέναντι σε νέα γενιά συμβασιούχων, πριν εξοφληθούν τα χρωστούμενα των προηγούμενων συμβασιούχων εργαζόμενων και εξασφαλίσει την κανονική πληρωμή τους.

Τέλος καλεί την δημοτική αρχή Λέσβου να μην οδηγήσει τον Δήμο σε ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά αδιέξοδα, από αυτά που ήδη αντιμετωπίζει. Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν σε κάθε αντίθετη περίπτωση.

Μοιράσου το άρθρο!