Εργασία

09/03/2024 - 16:55

Χίλιοι πρόσφυγες από τη Δομή της Λέσβου συμμετείχαν στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργάνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Ημέρες Καριέρας»

Περίπου χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες έλαβαν μέρος στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργάνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Τομέας Ένταξης και Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης) στη Δομή της Λέσβου, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης των δομών προσφύγων στα νησιά, με σκοπό την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν 403 βιογραφικά, πραγματοποιήθηκαν 991 συνεντεύξεις, προσφέρθηκε εργασία σε 219 άτομα, ενώ 42 συμβόλαια έγιναν αποδεκτά επί τόπου και αναμένονται οι προσφορές εργασίας από πολλούς εργοδότες. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Κέντρα Μεταναστών και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για το Πρόγραμμα HELIOS.

Στην εκδήλωση εύρεσης εργασίας έλαβαν μέρος 31 εργοδότες: 12 από τον Τομέα του Τουρισμού & Φιλοξενίας, 6 από τον Τομέα Εστίασης, 4 από τον Τομέα Δομικών Έργων, 5 από τον Τομέα Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, 2 από τον Τομέα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, 1 από τον Τομέα Μόδας και Ένδυσης και 1 από τον Αγροτικό Τομέα.

Δώδεκα από τους εργοδότες εδρεύουν στην Λέσβο, ενώ οι υπόλοιποι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Κρήτη. 19 συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης και 12 μέσω διαδικτύου.

Η διήμερη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η επικεφαλής της οποίας, Μαρία Κλάρα Μαρτίν έδωσε επίσης το παρών.

Μοιράσου το άρθρο!