Εργασία

26/09/2019 - 14:15

Καταγγελία: Λιποθύμησε εργαζόμενη στο Δήμο Μυτιλήνης λόγω εκφοβιστικής συμπεριφοράς Αντιδημάρχου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου , καταγγέλλει την απρεπή, ανάρμοστη και εκφοβιστική συμπεριφορά , του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και  Ανακύκλωσης κ. Ευστρατίου Δαγκλή, ο οποίος την Παρασκευή 18/9/2019 ,κάνοντας καταφανής κατάχρηση εξουσίας, διέταξε την εργαζόμενη, ο οποία απασχολείται με πρόγραμμα «μαθητείας» του ΟΑΕΔ , να εγκαταλείψει το γραφείο στο οποίο εργάζεται. Ο Αντιδήμαρχος με έντονο και προσβλητικό τόνο την απείλησε ότι «θα της κάνει διακοπή της σύμβασης» εάν δεν υπακούσει στις εντολές του.

Αποτέλεσμα αυτής της εκφοβιστικής συμπεριφοράς, ήταν  η  εργαζόμενη να λιποθυμήσει και να χρειαστεί την παρέμβαση των παρευρισκόμενων υπαλλήλων για να ανακτήσει τις αισθήσεις της.  

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Α/Δήμαρχος , εκβιάζει υπαλλήλους (συμβασιούχους), στρέφοντάς τους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους (τάζοντάς τους την ανανέωση των συμβάσεων τους) .

Συμπεριφέρεται προς τους εργαζόμενους σαν να είναι στο «τσιφλίκι» του. 

Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι πρόκειται για πρώην δημόσιο υπάλληλο (αστυνομικό) και μάλιστα επί χρόνια συνδικαλιστή.

Πληροφορούμε τον Α/Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν να επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να καταδικάσει δημόσια την συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Ευστρατίου Δαγκλή και από τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη , επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων .

(Επισυνάπτεται η καταγγελία της εργαζόμενης)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

----

up date Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στρ. Δαγκλής υποστήριξε πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα και ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει στη δικαιοσύνη.  Αναμένουμε και την γραπτή τοποθέτηση του Αντιδημάρχου.

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Κατεγγελία .pdf 93.93 KB

Μοιράσου το άρθρο!