Εκπαίδευση

17/07/2019 - 21:54

Μυτιλήνη: 64 πλαστά πτυχία Αγγλικής Γλώσσας, 1 γνήσιο... Νέες αποκαλύψεις

Πως αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο

Το θέμα που αποκάλυψε σήμερα το Lesvosnews.net αποκτά πανελλαδικές διαστάσεις.


Οι παραποιημένοι τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αντιπροσωπεύει γνωστό τίτλο πιστοποίηση της ξένης γλώσσας,  κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.


Η αποκάλυψη όμως ξεκίνησε από τον Δήμο Λέσβο.


Πως έγινε αυτό;  

Η εξήγηση είναι απλή: ο Δήμος Λέσβου εφάρμοσε ειδική διάταξη που ορίζει ότι όσοι προσκομίζουν το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών Αγγλικής Γλώσσας θα πρέπει ο φορέας υποδοχής του τίτλου να ελέγχει την γνησιότητα.

Ο ευσυνείδητος υπάλληλος του Δήμου Λέσβου,  όταν δύο εργαζόμενοι προσκόμισαν τον επίμαχο τίτλο σπουδών,  ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου και έκπληκτος διαπίστωσε τους παραποιημένους τίτλους σπουδών Αγγλικής Γλώσσας.


Έντρομοι οι δύο εργαζόμενοι  αφού ενημερώθηκαν από το Δήμο Λέσβου απευθύνθηκαν στο φροντιστήριο που είχαν φοιτήσει και εκπροσωπεί το συγκεκριμένο τίτλο Αγγλικής Γλώσσας.  Οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου αμέσως ζήτησαν από τα άτομα που είχαν λάβει στις εξετάσεις να επιστρέψουν τους τίτλους πιστοποίησης Αγγλικής Γλώσσας ώστε να γίνει έλεγχος. Και πράγματι έγινε ο πρώτος έλεγχος.


Και έσκασε η βόμβα"...  Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net  το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που συνδέεται με το συγκεκριμένο τίτλο απάντησε ότι από τα 65 πτυχία που στάλθηκαν για έλεγχο τα 64 είναι παραποιημένα!


Κανείς δεν ξέρει τι αποτελέσματα θα υπάρξουν όταν ο έλεγχος επεκταθεί σε παλαιότερα έτη.... και σε όλη την Ελλάδα!


Αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλους τους πελάτες του φροντιστηρίου.... οικειοθελώς από τη Τρίτη προσέρχονται στην Αστυνομικές Αρχές και δίνουν καταθέσεις  ώστε να αποφύγουν ποινικές ευθύνες για πλαστογραφία.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου στη Μυτιλήνη δηλώνουν πλήρη άγνοια και έχουν απευθυνθεί στη δικαιοσύνη για να βρεθεί ο υπεύθυνος...


Από την άλλη ο υπεύθυνος που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει πάψει από τη Δευτέρα να απαντά σε τηλεφωνήματα και ηλεκτρονική αλληλογραφία.


Πρέπει να αναφέρουμε ότι από το 2013 το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών εκπροσωπεί στη Λέσβο μόνο το φροντιστήριο που έχει εμπλακεί στην υπόθεση. Μέχρι το 2013 υπήρχε και άλλο φροντιστήριο αλλά διέκοψε τη συνεργασία. 


Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα μιλώντας στο Lesvosnews.net η Α.Κ. μας είπε ότι παρακολούθησε κανονικά μαζί με άλλα άτομα  ένα χρόνο μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας και μετά έδωσαν εξετάσεις. Της προκάλεσε εντύπωση ότι όσοι ήταν στο ίδιο τμήμα και έδωσαν εξετάσεις πέρασαν ΟΛΟΙ!  


Αξίζει να τονιστεί ότι όποιος πιαστεί με πλαστό τίτλο σπουδών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκτός από τις συνέπειες του Νόμου έχει και αποκλεισμό για 3 χρόνια από κάθε διαγωνισμό. Επίσης όσοι έχουν διοριστεί με πλαστό τίτλο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης. 

Τέλος  να τονιστεί ότι σπουδαστές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο ήταν κυρίως ενήλικοι που ήθελαν να πάρουν το πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας για να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Μοιράσου το άρθρο!