Εκπαίδευση

17/07/2019 - 16:00

"Βόμβα" στη Μυτιλήνη με πλαστά πτυχία

Πρώτη εκτίμηση αναφέρει για τουλάχιστον 60 άτομα "θύματα" του φροντιστηρίου και του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών Αγγλικής Γλώσσας

Βιομηχανία πλαστών πτυχίων Αγγλικής Γλώσσας αποκαλύφθηκε στη Μυτιλήνη.


Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε έλεγχος σε τίτλο σπουδών Αγγλικής Γλώσσας υπαλλήλου του Δήμου Λέσβου. Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που όπως  όλα δείχνουν θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένος τίτλος σπουδών Αγγλικής Γλώσσας που στη Μυτιλήνη αντιπροσωπεύουν δυο φροντιστήρια αποδείχθηκε ότι είναι πλαστός. Προσοχή όμως: Το πρόβλημα το έχει το ένα μόνο από τα δύο φροντιστήρια. Το δεύτερο φροντιστήριο έχει χορηγήσει πραγματικούς τίτλους.

Σε πρώτο επίπεδο γίνεται έρευνα αν στο κύκλωμα με τα πλαστά πτυχία είναι αναμεμειγμένο μόνο το τοπικό φροντιστήριο ή και οι υπεύθυνοι που αντιπροσωπεύουν το συγκεκριμένο τίτλο σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το μέγεθος αφορά μόνο τα πτυχία του τελευταίου έτους που χορηγήθηκαν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο. Η έρευνα όμως έχει δείξει ότι τουλάχιστον εδώ και 3 χρόνια χορηγήθηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας στη Λέσβο με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Πρέπει να τονιστεί ότι σπουδαστές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο ήταν κυρίως ενήλικοι που ήθελαν να πάρουν το πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας για να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Μιλώντας στο Lesvosnews.net η Α.Κ. μας είπε ότι παρακολούθησε κανονικά μαζί με άλλα άτομα  ένα χρόνο μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας και μετά έδωσαν εξετάσεις. Της προκάλεσε εντύπωση ότι όσοι ήταν στο ίδιο τμήμα και έδωσαν εξετάσεις πέρασαν ΟΛΟΙ!  Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μόλις άρχισε η υπόθεση να γίνεται γνωστή όσοι απευθύνθηκαν στο τοπικό φροντιστήριο συνάντησαν την προκλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη που αρνιόταν πεισματικά να δώσει εξηγήσεις...

Με βάση την πρώτη εκτίμηση πρέπει να έχουν χορηγηθεί πάνω από 60 πλαστά πτυχία Αγγλικής Γλώσσας. Οι κάτοχοί τους ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.  

Αξίζει να τονιστεί ότι όποιος πιαστεί με πλαστό τίτλο σπουδών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκτός από τις συνέπειες του Νόμου έχει και αποκλεισμό για 3 χρόνια από κάθε διαγωνισμό. Επίσης όσοι έχουν διοριστεί με πλαστό τίτλο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.   

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα θύματα της υπόθεσης έχει υποστεί νευρικό κλονισμό μόλις έμαθε ότι κινδυνεύει με απόλυση και θα αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες.

Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες...

 

--------

 

up date διαβάστε εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!