Εργασία

15/04/2019 - 13:44

Υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" εργοδότες ; - Η απάντηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κ. Κούνεβα

Ανακοίνωση για την επίσκεψη κ Κούνεβα στο Νοσοκομείο από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Η κυρία Κούνεβα επισκέφτηκε τις εργαζόμενες καθαρίστριες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, χαιρετίζοντας την αλλαγή εργολαβικής εταιρείας στο νοσοκομείο, κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς διάκριση καλού και κακού εργοδότη. Ούτε λόγος όμως,  για την πολιτική που προωθείται τόσα χρόνια στα νοσοκομεία της χώρας από τις κυβερνήσεις και συνεχίζει τώρα  και η κυβέρνηση Σύριζα:

Απ΄ τη μια, οι εργολάβοι που συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους όπως το ζουν οι εργάτες δεκαετίες τώρα,  όπου οι συνάδελφοι να αμείβονται με μισθούς της τάξης των 400€. Από την άλλη η Κυβέρνηση με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που  συνάπτουν ατομικές  συμβάσεις με τους εργαζόμενους  με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, χωρίς κανονική ή αναρρωτική άδεια και δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα όποτε τους καταβάλουν.

Η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί του αστικού κράτους (Βουλή, Δικαιοσύνη κλπ) εφαρμόζουν τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση της μόνιμης, σταθερής εργασίας και τη διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με ακόμα φθηνότερους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν ‘’καλοί’’ και ‘’κακοί’’ εργοδότες ούτε καλές και κακές κυβερνήσεις όταν έρχεται η ώρα να προστατέψουν τα συμφέροντα τους. Στην κατεύθυνση αυτή ισχυρό όπλο των εργαζομένων ,για την προστασία του δικού τους συμφέροντος, θα είναι η μαζική στήριξη του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου για την οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι  στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είναι ούτε εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας, ούτε αναλώσιμοι.

 Γι’ αυτό θα σταθούμε δίπλα τους και από κοινού ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα, να παλέψουμε :

•           Να φύγουν τα συνεργεία – εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.

•           Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μην χάσει την δουλειά της.

•           σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

•           μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

•           Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!