Lifestyle

29/05/2015 - 17:58

16 τρικ για να δώσετε δεύτερη ζωή στα ρούχα σας

Ε

σείς ξέρατε ότι το κόκκινο κρασί φεύγει με αλάτι; 16 έξυπνοι τρόποι να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα.

1.Ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα για να διώξετε τις έντονες μυρωδιέςΕάν θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας πουκάμισο για δεύτερη φορά αλλά δεν έχετε χρόνο να το πλύνετε, μπορείτε να εξαλείψετε όποια μυρωδιά, απλά ψεκάζοντας το με λίγη βότκα. Το οινόπνευμα θα εξοντώσει τα βακτήρια που προκαλούν τις ενοχλητικές οσμές.

 
2. Τρίψτε τις λερωμένες δερμάτινες μπότες σας με οδοντόβουρτσα και ξύδι.Φρεσκάρετε τα αγαπημένα σας biker boots με ένα βουρτσάκι που έχετε βουτήξει σε νερό και ξύδι. Καθαρίστε τις αγκράφες με μία οδοντόβουρτσα.
 
3. Σφίξτε τα γυαλιά ηλίου σας με μανόΕάν οι βραχίονες των γυαλιών σας έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα, απλώστε μία μικρή στρώση μανό πάνω στις αρθρώσεις για να τις σφίξετε προσωρινά.  
 
4. Βγάλτε τις τσίχλες από το τζιν σας με ένα παγάκι"Παγώστε" την τσίχλα, αφήνοντας το ύφασμα στην κατάψυξη για κάποια λεπτά ή τρίβοντας την με παγάκι τυλιγμένο σε νάιλον. Ξύστε την στη συνέχεια με ένα μυτερό μαχαίρι για να την αφαιρέσετε και πλύνετε κανονικά.
 
5. Πριν φορέσετε το αγαπημένο σας πουλόβερ, βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες για να φύγουν οι ενοχλητικοί κόμποι και τα χνούδια.Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξυραφάκι. Απλώστε το πουλόβερ σε μία λεία επιφάνεια και τεντώστε το. Κάντε μικρές κινήσεις με το ξυράφι για να απομακρύνετε τα χνούδια αλλά προσέξτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε γύρω από τις ραφές.  
 
6. Οι λεκέδες από μέικ απ βγαίνουν με αφρό ξυρίσματος ή υγρό ντεμακιγιάζ.Λερώσατε το μπλουζάκι σας με μακιγιάζ ενώ αλλάζατε; Ο λεκές θα φύγει εύκολα με μία κουταλιά αφρού ξυρίσματος ή υγρού (και μη λιπαρού) ντεμακιγιάζ πριν το πλύσιμο.
 
7. Η λακ αφαιρεί τους λεκέδες από κραγιόν.Ψεκάστε στο σημείο του λεκέ λίγη λακ μαλλιών και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Με ένα βρεγμένο πανί ή σφουγγάρι, τρίψτε τον λεκέ και αφήστε το πλυντήριο να κάνει τα υπόλοιπα.
 
8. Για να διώξετε τη μυρωδιά από το τζιν σας βάλτε το σε μία πλαστική σακούλα στο ψυγείο για δύο ημέρες.Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεβάψει από τις αλλεπάλληλες πλύσεις. Μπορείτε επίσης να το αφήσετε στο μπάνιο, ενώ κάνετε ζεστό ντους. Οι υδρατμοί θα εξαλείψουν τις μυρωδιές.
 
9. Κολλήστε τον πόντο που άνοιξε στο καλσόν σας με λίγο μανό. Παλιό αλλά καλό.
 
10. Απαλλαγείτε από τους λεκέδες του ιδρώτα με χυμό λεμονιού ή ξίδι.Μην πλένετε ποτέ το ύφασμα αν πρώτα δεν εξαφανίσετε τους λεκέδες. Μπορείτε να τους τρίψετε με λίγο νερό και στημένο λεμόνι. Εναλλακτικά, μουλιάστε το σημείο σε διάλυμα νερού και ξιδιού προτού το πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό.
 
11. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα αθλητικά σας μετά τη γυμναστική
για να φύγει ο ιδρώτας και οι έντονες οσμές. Πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα το εσωτερικό των παπουτσιών σας και αφήστε τη μέσα όλο το βράδυ. Μπορείτε επίσης να βάλετε και το καθένα ξεχωριστά σε μια πλαστική σακούλα και να τα αφήσετε όλο το βράδυ στην κατάψυξη.
 
12. Γυαλίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας με καθαριστικό για τα τζάμια
 
13. Αφαιρέστε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί με αλάτι ή γάλα. Απλώστε το λερωμένο ύφασμα σε μία λεία επιφάνεια και σκεπάστε τον λεκέ με μπόλικο αλάτι. Αφήστε το για τουλάχιστον μια ώρα και τρίψτε με ένα μικρό βουρτσάκι. Εναλλακτικά καλύψτε τον λεκέ με μια μικρή πετσέτα εμποτισμένη με βραστό τσάι μέχρι να απορροφηθεί, χωρίς να τρίψετε. Ρίξτε στη συνέχεια λίγο γάλα και voila!
 
14. Αφαιρέστε τους επίμονους λεκέδες από τη σουέτ τσάντα ή παπούτσια σας με μία λίμα νυχιών ή και με γόμα.
 
15. Ξεκολλήστε το φερμουάρ σας με λίγη βαζελίνη σε μία μπατονέτα
 
16. Ρίξτε λίγο σαπούνι πιάτων για να βγάλετε τους λεκέδες από λάδι σε ευαίσθητα υφάσματα
 
marieclaire

Μοιράσου το άρθρο!