Lifestyle

15/03/2019 - 18:55

«Block»: απεξάρτηση από τα έξυπνα κινητά

Τεχνολογία του 19ου αιώνα προτείνει για απεξάρτηση από τα έξυπνα κινητά ο με έδρα το Άμστερνταμ σχεδιαστής προϊόντων Έρνστ Κόνινγκ (Ernst Koning). Σχεδίασε έναν «εξεζητημένο κλωβό Φαραντέι» -όπως τον χαρακτήρισε- που μας βοηθά να «κλείσουμε» τον εαυτό μας. Τον εαυτό μας, όχι το κινητό μας.

Τον αρχικό κλωβό Φαραντέι εφηύρε το 1836 ο Άγγλος επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι και είναι μια «ασπίδα» στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το «Block» είναι μια αλουμινένια θήκη στην οποία χωρούν έως και επτά κινητά και το αλουμινένιο επικάλυμμά του επιτρέπει τη διάχυση των ηλεκτρικών ρευμάτων που δημιουργούνται από εξωτερικά ή εσωτερικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, περιλαμβανομένων του wifi και άλλων τηλεφωνικών σημάτων.

Ο Κόνινγκ δημιούργησε το φορητό, εξαγωνικού σχήματος «Block» σε συνεργασία με τους Ολλανδούς επιχειρηματίες και δημιουργούς Fabian Sapthu, Sidney Volmer και Daan van Dam.

«Απλά, βάλτε το κινητό σας μέσα, και κλείστε το καπάκι. Το "Block" θα μπλοκάρει όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα σήματα, επιτρέποντας σε εσάς να είστε περισσότερο παρών τη συγκεκριμένη στιγμή» λέει ο Κόνινγκ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το να είσαι offline, να μην είσαι connected δηλαδή, έχει γίνει πια πολυτέλεια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!