Γεύσεις

30/11/2013 - 16:40

Γλυκά Χιονανθρωπάκια

style="text-align: justify;"> 
Τα χιονανθρωπάκια αυτά είναι πολύ νόστιμα και εύκολα στην κατασκευή τους. Μπορείτε να στολίσετε με αυτά το κάθε πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, μπορείτε να τα δωρίσετε στους καλεσμένους σας ή μπορείτε απλά να τα φτιάξετε για να διασκεδάσετε με τα παιδάκια σας. Το μόνο που χρειάζεστε ειναι κέφι και φαντασία!
 
Υλικά:
Γάλα ζαχαρούχο
Ινδοκάρυδο τριμμένο
Για τη διακόσμηση
καραμελίτσες smarties
Σταγονες σοκολάτας ή μικρα σοκολατενια corn flakes
Χρώματα ζαχαροπλαστικης
Λίγες οδοντογλυφίδες
 
Εκτέλεση:
Για τα χιονανθρωπάκια αυτά δε χρειάζονται συγκεκριμένες οδηγίες, μην ξεχνάτε πως χιονάνθρωπο φτιάχνουμε στην ύπαιθρο με χιόνι και ότι υλικά έχουμε διαθέσιμα. Έτσι και στην κουζίνα μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε ειναι την πρώτη ύλη και πολύ διάθεση και μεράκι για να τα στολίσουμε όπως θέλουμε. Θα σας πω πως να ξεκινήσετε και από εκεί και πέρα αφήστε την φαντασία σας να σας οδηγήσει!
 
Ανακατεύετε το ινδοκάρυδο με το ζαχαρούχο (η αναλογία είναι περίπου 1 κουτί γάλα ανά 200-250 γρ.ινδοκαρυδου) ώστε να έχετε ένα σφικτό μείγμα.
Αν θέλετε να φτιάξετε καπελάκι, μπερέ, σκουφάκι, κρατάτε λίγο μείγμα και το χρωματίζετε με σταγόνες χρώματος ανάλογα την αποχρωση που θέλετε να δώσετε.
Τα βάζετε για λιγη ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Πλάθετε μεγάλες και μικρότερες μπάλες για το σώμα και το κεφάλι και τις κυλάτε σε ινδοκάρυδο.
Ενώνετε την κάθε μικρή με μεγάλη μπάλα με μια οδοντογλυφίδα και στολίζετε!
Βάζετε ανάλογα τα υλικά σας : μάτια, μύτη, στόμα, κασκόλ, κουμπιά ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Για να κάνετε καπέλο ή σκούφο δίνετε σχήμα στο χρωματισμένο μείγμα με το χέρι σας! 
Για να κολλήσετε πιο εύκολα τα smarties ή οτιδηποτε αλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μέλι ή μαρμελάδα.  
Μην αγχωθείτε το σχήμα της κατασκευής να ειναι τέλειο.. Να θυμάστε δεν υπάρχει τέλειος χιονάνθρωπος!
Have Fun!!
 
πηγή: www.greekmasa.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!