Γεύσεις

13/03/2013 - 14:40

Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα ούζου

Καλαμάρια γεμιστά με σάλτσα ούζου

trong>Υλικά:
2 καλαμάρια περίπου 500 γραμμάρια το καθένα
400 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα (λευκά, καστανά, πλευρώτους)
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μέτρια καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι


Για τη μαρινάτα
70 ml ούζο
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε καρέ
5-6 κόκκους πιπεριού
1-2 φύλα δάφνης
Για τη σάλτσα
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το ούζο (προσοχή δεν θέλουμε να πάρει βράση) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το πιπέρι και τα φύλα δάφνης. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε καλά τα καλαμάρια μέσα και έξω, σχίζοντας την εσοχή κάτω από το κεφάλι χωρίς ωστόσο να το κόψουμε τελείως. Βυθίζουμε τα καλαμάρια στη μαρινάτα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Στραγγίζουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας και αν χρειάζεται κλείνουμε τυχόν κενά με μία οδοντογλυφίδα. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε τα καλαμάρια σε αλουμινόχαρτο χωρίς να τα κλείσουμε και τα ραντίζουμε με τη μαρινάδα. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο grill (στους 200 περίπου) ή σε κάρβουνα και τα ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά.

Βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα σκεύος μαζί με το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από τα υγρά.

πηγη:LoveCooking.gr

Μοιράσου το άρθρο!