Χρόνος ανάγνωσης :
1'Υλικά:
800 γρ. πατάτες
200 γρ. παρμεζάνα, γκράνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. μπέικον
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το γαρνίρισμα
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πατάτες καλά και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό (με τις φλούδες τους) 45΄-50΄ μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχετε το βράσιμο τρυπώντας τις πατάτες με πιρούνι.
Στραγγίζετε κατόπιν τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε μόλις κρυώσουν λίγο και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέτετε στον πουρέ το μισό μπέικον και το τυρί.
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε σε αντικολλητικό χαρτί και το προσθέτετε στον πουρέ της πατάτας μαζί με τα δύο αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας. Πλάθετε κυλινδρικές κροκέτες μήκους 5 εκ. και τις αφήνετε στο ψυγείο 30΄-35΄. Κατόπιν πανάρετε τις κροκέτες πρώτα στο τρίτο αυγό χτυπημένο και στη συνέχεια στο αλεύρι και στη φρυγανιά. Τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες σε καυτό καλαμποκέλαιο. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Με το υπόλοιπο μπέικον τυλίγετε τις πατατοκροκέτες όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Τις ψήνετε για λίγο στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για να ροδίσουν. Τις σερβίρετε αμέσως.
πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Λεσβιακό Πάσχα: Η Αυθεντική Συνταγή του Γεμιστού Αρνιού που Κλέβει την Παράσταση
Στη Λέσβο, το Πάσχα συνοδεύεται από το έθιμο του γεμιστού αρνιού, ένα παραδοσιακό πιάτο που...
Από μπακαλιάρο σκορδαλιά μέχρι αρνί πασχαλινό: Τα viral γλυκά της Ειρήνης Πολυβίου που ταξιδεύουν τον κόσμο!
Μπακαλιάρος σκορδαλιά και αρνί σε cake από τη ζαχαροπλάστισσα Ειρήνη Πολυβίου
Όλα τα προϊόντα της Λέσβου σ' ένα μαγαζί στην Αθήνα! Περί Λέσβου!
Περί Λέσβου: το παντοπωλείο της Αθηνάς φέρνει εδώ και 14 χρόνια όλα τα καλά του νησιού Δυσεύρετα...
"Η Μυτιλήνη" : Όπου οι μεζέδες ψιθυρίζουν ιστορίες και συνυπάρχουν όλες οι γενιές
Στην καρδιά του Πολυγώνου, κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων, βρίσκεται ένας χώρος που δεν είναι απλώς...
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις