Γεύσεις

07/02/2014 - 13:00

Πικάντικα αυγά με λαχανίδες

style="text-align: justify;"> 
Ένα απλό αλλά υγιεινό και πλούσιο πιάτο. Οι λαχανίδες είναι αρχικά αρωματισμένες με σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιού, ενώ τα αυγά μαζί με την πικάντικη νότα του μπούκοβου, έρχονται για να συμπληρώσουν την τελειότητα στη γεύση.
 
Υλικά:
50 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ματσάκια λαχανίδες μόνο τα φύλλα, χονδροκομμένα
225 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του
4 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. μπούκοβο
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια να μαγειρευτούν για περίπου 1 λεπτό ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε τις μισές λαχανίδες και ανακατεύουμε συχνά ώστε να σοταριστούν μέχρι μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, λίγο αλάτι (αν χρειάζεται), φρεσκοτριμμένο πιπέρι το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τις λαχανίδες να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 6 λεπτά.
 
Χρησιμοποιούμε την πίσω πλευρά ενός κουταλιού της σούπας και δημιουργούμε 4 μικρές «τσέπες» στις λαχανίδες και βάζουμε ένα αυγό σε κάθε εσοχή που έχουμε δημιουργήσει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αλατοπιπερόνουμε τα αυγά μας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα αυγά μας για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι όλο το ασπράδι να έχει γίνει λευκό.
 
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να σιγομαγειρεύονται τόσο ώστε να είναι του γούστου σας. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως.
 
πηγή: www.cookbox.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!