Γεύσεις

23/02/2016 - 10:57

Σκωτσέζικα αυγά

Τ

α σκωτσέζικα αυγά, ή scotch eggs είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά που αγαπούν οι Άγγλοι και όχι μόνο. Τα scotch eggs είναι αγαπημένο συνοδευτικό της παγωμένης μπύρας κι αποτελούν αγαπημένο έδεσμα για πικ νικ.

 
Υλικά:
6 αυγά
400 γρ. κιμά χοιρινό ή κιμά από λουκάνικο
3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισμα
αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσε και μόλις πάρει πρώτη βράσει ρίχνετε τα αυγά και τα αφήνετε ακριβώς 6' . Βγάζετε τα αυγά με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε βάλει νερό με αρκετά παγάκια. Τα αφήνετε για 2'-3' στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε και τέλος τα πανάρετε στο αλεύρι.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά (χοιρινό ή λουκάνικου), τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθετε το μείγμα, το χωρίζετε σε 6 ίσα μέρη και τα τυλίγετε γύρω από τα αλευρωμένα αυγά.
Πανάρετε τα σκωτσέζικα αυγά πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ηλιέλαιο (να μην καλύπτει όλο το μείγμα αυγού-κιμά αλλά να φτάνει μέχρι τη μέση) και τηγανίζετε γυρίζοντας διαρκώς για 3'. Μεταφέρετε τα αυγά σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 5'.
 
 
πηγή: www.icookgreek.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!