Γεύσεις

30/01/2020 - 07:46

Εύκολο κέικ σοκολάτας

Το λέει η λέξη: εύκολο. Αλλά τη γεύση ποια λέξη να βρεθεί να την περιγράψει; Αυτό το κέικ τα έχει όλα. Γεύση σε απογείωση, βαθιά εμπειρία σοκολάτας, είναι αφράτο κι ελαφρύ σαν πούπουλο, είναι κι εύκολο και οικονομικό. Και κάτι ακόμα. Αρέσει πολύ!!!!!!! (Συνταγή από το φυλλάδιο "Το Λεσβιακό ελαιόλαδο" του Αιγίλοπα)

Υλικά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

65 γρ. κακάο
¼ κ. γ. σόδα μαγειρική
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
130 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. γάλα
1 βανίλια
3 κ.σ. μπράντυ ή λικέρ
 
Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος


Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, σόδα και μπέικιν. Χτυπάμε ελαιόλαδο με ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στο υγρό μίγμα ρίχνοντας κουταλιά γεμάτη από το μίγμα του αλευριού ύστερα από κάθε αυγό. Τέλος ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα, το μπράντυ και τη βανίλια με το υπόλοιπο μίγμα του αλευριού. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ με διάμετρο 20-22 εκατοστά, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνουμε στους 150oC σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε για 5 λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε.


Για το γλάσο ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Μοιράσου το άρθρο!