Γεύσεις

15/11/2023 - 11:09

KALESMA® από την Αγιάσο με την υπογραφή της Ποτοποιίας ΣΑΜΑΡΑ

Το νέο Premium Liqueur Cherry της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ!

Στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου και στους πρόποδες του βουνού Όλυμπος με υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων, ευδοκιμούν αυτοφυείς βυσσινιές και κερασιές μοναδικές και οι καλύτερες σε όλο το Αιγαίο. Τα βύσσινα και κεράσια συλλέγονται με το χέρι προσεκτικά κάθε Μάιο με Ιούνιο και προμηθεύονται τα καλύτερα φρούτα με αυστηρό έλεγχο ποιότητας από σταθερά συνεργαζόμενους αγρότες.

Η ιδέα της ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ για την παραγωγή αυτού του νέου προϊόντος, βασίσθηκε στην αναβίωση των παλιών αυθεντικών λικέρ που έφτιαχναν με αγάπη και μεράκι οι παλιές νοικοκυρές της Μυτιλήνης. Αυτού του λικέρ cherry που έφτιαχναν για να το προσφέρουν με περηφάνεια και καμάρι ως κέρασμα στα καλέσματα τους και ειδικά στην πρώτη γιορτή του χειμώνα του Αγίου Δημητρίου. Η ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ, παρήγαγε με συνέπεια και για αρκετά χρόνια διάφορa λικέρ από την δεκαετία του ’70 όπως cherry, triple- sec, μπανάνα, μέντα κτλ.

Έτσι η 4η γενιά ποτοποιών της οικογένειας ΣΑΜΑΡΑ, προχώρησε στην παραγωγή του KALESMA® Premium Liqueur Cherry 24% alc./vol. με προέλευση την Λέσβο. Βύσσινα και κεράσια εκχυλίστηκαν σε καθαρή αλκοόλη γεωργικής προέλευσης μαζί με επιλεγμένα μπαχαρικά της Ανατολής (κανέλα, γαρύφαλλο, καρυδάκι κ.α.), σε συνδυασμό με σιρόπι ζάχαρης. Η επιδίωξη ήταν ο σχεδιασμός ενός μοδάτου λικέρ με μια retro ματιά.

Η ονομασία KALESMA® που δόθηκε ως brand name, σχετίζεται με την ελληνική λέξη «κάλεσμα» που εμπεριέχει μέσα της την αυθεντικότητα της ελληνικής φιλοξενίας.

Εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.336 φιάλες των 500ml για την χρονιά 2023 (αρίθμηση και χρονιά παραγωγής σε διακριτικό αυτοκόλλητο πάνω στην φιάλη) σε φιάλη και κουτί πολυτελείας με ξύλινο κεφαλοφόρο πώμα με ρυθμιστή ροής και διατίθεται σε κιβώτιο των 6 φιαλών.

Ζεστό και ισορροπημένο, με εντυπωσιακή μύτη, στρογγυλό σώμα, κυριαρχούν τα αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου και με επίγευση που εκπλήσσει ευχάριστα. Το KALESMA® μπορεί να σερβιριστεί ως κέρασμα στην αρχή αλλά και στο τέλος ενός δείπνου παρέα με ένα γλυκό ή μαύρη σοκολάτα. Επίσης, μπορεί και να αποτελέσει βάση για υπέροχα cocktails όπως με prosecco ή brut σαμπάνιες.

Ένα εξαιρετικό δώρο για τις γιορτές!

Μοιράσου το άρθρο!